‘Türkiye izcilikte çağı yakaladı’

Bu yıl 80. düzenlenen Gilwell Uluslararası İzci toplantısı Chingford’daki İngiltere İzcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye’yi İngiltere Türk İzciler Birliği Başkanı Celal İzcibayar temsil etti.


Toplantıya çeşitli ülkelerden gelen izci temsilcilerinin yanı sıra İngiltere’den de çok sayıda izci katıldı.


Toplantıya katılan izcilerle bir araya gelen Celal İzcibayar, izcileri gelecek yıl Türkiye’de yapılacak olan etkinliklere davet etti. İzcibayar, bir çok izciden olumlu cevaplar alırken, izcilere Türkiye ile ilgili de bilgiler verdi.  İzcibayar, İstanbul’da son iki ayda açılan kamplarda 8 bin izcinin kamp yaptığını ve çeşitli konularda izcilere eğitim verildiğini anlatarak Türkiye’nin çağı yakaladığını dile getirdi.


Yapılan konuşmaların ardından 2002 yılında Celal İzcibayar, tarafından  dönemin İngiliz izci başkanına takdim ettiği Türk bayraklı ve özel yapılmış izci plaketi de törenle merkezdeki resmi izcilik müzesine yerleştirildi.


İzcibayar ve  Türk izci yetkilileri bundan büyük bir mutluluk duydukları dile getirdiler. Toplantı ile ilgili basına bilgi veren İzcibayar, “Türkiye İzcilik Federasyonu’ndan aldığım güç ve motivasyon ile Türkiye’yi büyük bir başarı ile temsil ettik. Tek burukluğum KKTC izcilerinin bu etkinlikte yer almamaları ve izcilik konusunda da ambargo uygulanmasıdır” dedi.


Öte yandan İzcibayar’ın önümüzdeki Ekim ayında üç gün sürecek olan Avrupa Birliği European Scout Foundation FOSE toplantısı ve genel kurul için Kıbrıs Türk Cemiyeti Başkanı Mustafa Gencsoy ile Çek Cumhuriyeti’ne gidecekleri öğrenildi. 



 

794500cookie-check‘Türkiye izcilikte çağı yakaladı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.