‘Türkiye izin verseydi böyle olmazdı’

Rumsfeld, ”1 Mart tezkeresinin TBMM’de reddedilmesi üzerine 4. Piyade Tümeni’nin Türkiye üzerinden Irak’a girememesinden dolayı kuzey Irak’taki Sünnilerin savaştan etkilenmediğini ve şimdiki direnişi örgütleyenlerin Sünniler olduğunu” söyledi.


Savaşta yolunda gitmeyen işlerden birinin, ABD 4. Piyade Tümeni’nin, Türkiye üzerinden kuzeyden Irak’a girememesi olduğunu belirten Rumsfeld, ”Bu yüzden de Bağdat’ın kuzeyindeki Sünniler, gerçek anlamda hiç savaşa girmedi. Ülkenin o bölgesinde bu kişilerin yetersiz bir kısmı yakalanabildi ve öldürülebildi. Yani bunlar, ABD ordusunun gerçek gücünü görmedi. Bugün Irak’ta mevcut direnişi birçok durumda ortaya çıkaranlar, işte bu kişiler.  Dolayısıyla bana göre 4. Piyade Tümeni’nin kuzeyden Irak’a girememesi talihsizlik oldu” dedi.


DİRENİŞÇİLERLE IRKALILAR UĞRAŞACAK


Rumsfeld, Irak’ta pazar günü yapılan seçimlerin, bu ülkedeki


ABD kuvvetleri için yeni bir safha başlattığını ve artık amacın, Rumsfeld, yeni safhada önceliğin, kendi ülkelerinin güvenliğinde daha fazla sorumluluk alacak olan Iraklılar’a yardım etmeye verileceğini söyledi.


 Rumsfeld, ”İsyancıları zaman içinde yenecek olan Irak halkıdır, koalisyon değil. Ve bunun için gereken yüreğe sahip olduklarını da gösterdiler. Ülkesini savunurken ölen Irak güvenlik güçlerinin sayısı, hiç tartışmasız, bunun için gereken cesarete sahip olduklarını gösteriyor” dedi.


 

1018770cookie-check‘Türkiye izin verseydi böyle olmazdı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.