Türkiye kazandırdı…

Türkiye başta olmak üzere Bulgaristan ve Kıbrıs gibi yakın mesafeli ülkelere ucuz charter seferi düzenleyen İsveç’li seyahat acentaları, 2005 yılında 500 milyon ile 1 milyar Kron arasında değişen rekor gelir elde ettiler.


İsveç’in en büyük  gazetelerinden Dagens Nyheter’in  editörlerinden Conny Pettersson’un yaptığı araştırmaya  göre, Güney Doğu Asya’da yaşanan tsunami  felaketinden sonra İsveç’in  büyük seyahat acenteları hedef değiştirerek “Uzak ve pahalı” seyahat yerine “ yakın ve ucuz” charter seferlerine yöneldiler.


Bu değişiklikten sonra, daha önce zararda olan acentalar gelirlerini hızla arttırarak daha yıl sonu gelmeden 2005’i kârla kapattılar.


Fritidresor Genel Müdürü Johan Lundgren, yıl içinde Türkiye, Kıbrıs ve Bulgaristan gibi ülkelere düzenledikleri kısa mesafeli ve ucuz charter  seferlerinden  488 milyon kron gelir elde ettiklerini, bu miktarın kendileri için geçen yıllara kıyasla  bir rekor olduğunu söyledi.


STS  İnternational seyahat acentasından Olle Magnusson  ise 2005 yılında Türkiye’nin aralarında bulunduğu turizmde gelecek vadeden  ülkelere  1 milyon krondan fazla yatırım yaptıklarını, bu hizmet karşılığında  50 milyon kron net kâr elde ettikleri bildirildi.


MY Travel Genel Müdürü Elvor Andersson da, 2003 yılında Güney Doğu Asya’ya düzenledikleri turları 121 milyon kron zararla kapattıklarını , 2004 yılında Türkiye ve yakın mesafeli diğer ülkelere yöneldikten sonra yılı 143 milyon kron kârla kapattıklarını kaydetti. Andersson,2005 yılında da 500 milyon kron dolayında kâr beklediklerini açıkladı.


Seyahat acentalarının temsilcileri, 2006 yılında daha büyük kârlar beklediklerini kaydettiler.


 

1026260cookie-checkTürkiye kazandırdı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.