“Türkiye, KKTC seçimlerinde tarafsız”

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bir mülakat sırasında, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, Türk hükümetinin Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki vizyonunu paylaştığını ve seçimi kaybettiği takdirde çözüm vizyonunun da bu gelişmeden kayba uğrayacağını ifade ettiği belirtildi.

Türkiye’de hükümetin iş başına geldiği günden beri Kıbrıs’ta kalıcı ve adil bir çözümü desteklediğinin doğru olduğunun altı çizilen açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “bir adım önde olmak” şeklinde ifade ettiği tutumun, gerçekleştirilenlerle de ortaya konduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türk hükümetinin 2004 Nisanında Kıbrıs Türk halkının referandumlarda olumlu oy kullanmasını da teşvik ettiği, mevcut müzakere sürecinde de Rum tarafının tüm uzlaşmazlığına ve müzakereleri uzatma çabalarına karşın Kıbrıs Türk tarafının yapıcı politikalarını desteklemeyi sürdürmekte olduğu belirtilerek, Başbakan Erdoğan’ın son olarak hafta sonunda Kıbrıslı Türk ve Rum gazetecilerin de yer aldığı bir grubu kabul ettiği ve Türk hükümetinin yapıcı politikasını izah ettiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

”KKTC’de kusursuz işleyen bir demokrasi mevcuttur. Türkiye bu meyanda 18 Nisan tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda her zaman olduğu gibi tarafsızlığını muhafaza etmekte ve tüm adaylara seçimlerde başarılar dilemektedir. Kıbrıs Türk Halkı’nın özgür iradesinin tecelli edeceği bu seçimlerde hangi aday seçilirse seçilsin çözüm konusundaki kararlılığımızın ve desteğimizin süreceği tabiidir.

1074980cookie-check“Türkiye, KKTC seçimlerinde tarafsız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.