Türkiye pire için yorgan yaktı

Türkiye seçimini yaptı.
Gazetede de başlığı böyle attım zaten. Oysa atılacak onlarca başlık vardı, tek partili dönem bitti denebilirdi, HDP barajı geçti denebilirdi, (zafer değil), koalisyon mu, azınlık hükümeti mi denebilirdi, birçok iddialı başlık atılabilirdi nitekim.
Yapamadım, içim elvermedi.
Sonuçlara kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Sonuçta halkın kararı ama;
Aması çok bu seçimin.
Pireye kızıp yorgan yaktı Türkiye…
Sözüm ona Ak Parti’ye ders verdi. “Biz istediğimiz zaman böyle alaşağı ederiz” dedi.
HDP barajı geçip geçemeyeceğinin hesabını yaparken, yüzde 13 oy aldı bu düşüncenin tezahürüyle.
Sosyal medyadaki komik paylaşımlar gösteriyor aslında HDP’nin oylarının kimden, ne gerekçelerle geldiğini…
“Tayyip’ten kurtulduk” diyorlar sosyal medyada…
Öyle bir sabitlemişler ki düşünceyi, hala Cumhurbaşkanı olduğunun farkında değiller.
Kurtulmuşlar, ohhh!
Yükselen döviz, istikrarsız havanın kaçıracağı yatırımcı, yüz bulan PKK kimsenin umurunda değil.
Kin ve nefretleri, bir anlık öfke sonucu adam öldürenlerin durumuna sürükledi kendilerini. Son pişmanlığın fayda etmeyeceği bir noktadalar.

***

Madalyonu çeviriyorum; Acaba diyorum iyi mi oldu bu HDP’nin Meclis’e girmesi. Hani şimdiye kadar mazlum edebiyatıyla, Türk düşmanlarını kendilerine hami edinen, gittikleri her ülkede illallah dedirten, vergi deyince tüyleri diken diken olan, elektrik parası ödemeyen, “ben yapmam, devlet yapsın” ekolünün yılmaz savunucuları olan, üniversite sınavında hakkaniyetle görevini yapan gözetmen hocaları tehdit edip,-sanki doğuda dershane yokmuş gibi- “hoca hoca, batıda öğrenciler dershaneye gidiyor, bizim çocuklarımız bundan mahrum. Sesini çıkarmayacaksın, ben kopya vereceğim” diyen, doğuya gönderdiğimiz öğretmenlerimizi, askerlerimizi öldüren, devleti yok sayan bu kişiler acaba devlet yönetmenin ne demek olduğunu, devletin Doğu ve Güneydoğu’ya ne hizmetler götürdüğünü, buna rağmen halklarını memnun edemediklerini görürler mi? Ve daha da önemlisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin vekilleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin askerine kurşun sıkan eli kanlı teröristleri Kandil’den indirebilirler mi?

Son sözüm kurulacak hükümete; Hizmette hiçbir zaman Türk-Kürt ayrımı yapmadığı gibi, son 30 yıldır ülkenin doğusuna pozitif ayrımcılık yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bizim haklarımızı korumakla da mükellef olduğunu hatırlatır, sonucun hayırlara vesile olmasını temenni ederim!

1622200cookie-checkTürkiye pire için yorgan yaktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.