Türkiye, Rusya ve Ukrayna’ya aracı

Güler, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya arasındaki doğal gaz anlaşmazlığında çözüme katkı noktasında sorumluluğunu bilen bir ülke olduğunu belirtirken, bu kapsamda iki ülke ile de sürekli temas halinde olduklarını, Gazprom, Ukrayna’nın gaz şirketi Naftogaz ve iki ülkenin enerji bakanları ile görüştüklerini söyledi.


Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunky’un de bu hafta Perşembe günü kendisini ziyaret ettiğini belirten Güler, görüşmede son gelişmeler ve çözüm önerilerinin ele alındığını kaydetti.


Korsunsky’nin kendisine ayrıca Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Nafto Gaz Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Enerji Komiserinin ortak imzalarının bulunduğu bir mektup ilettiğini belirten Güler, mektupta Ukrayna tarafının çözüme katkı noktasında Türkiye’den talep ve temennileri içeren görüşlerin bulunduğunu ifade etti.


Türkiye’nin iki ülke arasındaki sorunun değil, çözümün bir parçası olmak istediğini vurgulayan Güler, Türkiye’nin de söz konusu süreçte etkin bir arabuluculuk görüşmelerini sürdürdüğünü bildirdi.


Güler, bu doğrultuda Türkiye’nin sadece kendisi için aynı zamanda doğal gaz arzının Avrupa’ya sağlanması noktasında da sorumluluğunu iyi bildiğini anlatan Güler, söz konusu anlaşmazlığın bir an önce çözülmesini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.
 

1072110cookie-checkTürkiye, Rusya ve Ukrayna’ya aracı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.