Türkiye, UAEK yönetiminde

UAEK Yönetim Kurulu'nun boşalan 11 üyeliği için yapılan seçimde, Türkiye'nin yanısıra Batı grubundan İspanya, Güneydoğu Asya grubundan Malezya, Asya-Pasifik grubundan Yeni Zelanda, Afrika grubundan Mısır ve Burkina Faso, Latin Amerika grubundan Arjantin, Küba ve Uruguay, Doğu Avrupa grubundan da Romanya seçildiler.


İran'ın dahil olduğu Asya-Orta Doğu grubundan ise İran'ın ardından dün de Suriye adaylıktan çekilince, Afganistan'ın üyeliği onaylandı.


İran ve Suriye'nin yönetim kurulu üyeliğine adaylığı, başta ABD olmak üzere kimi Batılı ülkelerce tepkiyle karşılanmıştı.


Yönetim kurulunun yeni üyelerinin resmen ilan edilmesinin ardından basına açıklama yapan Türkiye heyeti başkanı büyükelçi Ahmet Ertay, Türkiye'nin, 2 yıl süreyle UAEK Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğini belirterek, ''UAEK Yönetim Kurulu'nun alacağı kararlarda etkili olma fırsatı yakaladığımız için üyeliğimizin önemli olduğunu'' söyledi.


Türkiye'nin, gelecek yıllarda nükleer enerjiye sahip olmak için adım attığını hatırlatan Ertay, ''Türkiye'nin, nükleer enerji programını tamamlama sürecinde de UAEK Yönetim Kurulu'nun alacağı kararlarda etkili olma şansına kavuştuğunu'' kaydetti.


UAEK yönetimine seçilen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 11 yeni üye, 6 Ekim'de kurumun Viyana'daki merkezinde yapılması planlanan yönetim kurulu olağan toplantısında asil üye olarak yerlerini alacaklar.

1067430cookie-checkTürkiye, UAEK yönetiminde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.