‘Türkiye ve Kıbrıs’tan göçün son 20 yılı’

Middlesex Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Ali Dikerdem, Gazeteci Faruk Eskioğlu ve Kıbrıslı araştırmacı Yaşar İsmailoğlu ile DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin’in katılacağı söyleşide, “Türkiye ve Kıbrıs’tan İngiltere’ye göçün son 20 yıldaki değişimi ve içinde yaşanan topluma entegrasyonunun sağlanmasında yapılması gerekenler” ele alınacak.

20’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan DAY MER’in başkanı Ahmet Sezgin’in yöneteceği söyleşi, 20 Haziran Cumartesi günü saat 19’da “22 Moorefield Road Tottenham N17 6PY” adresindeki Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek.

DAY MER Başkanı Sezgin, söyleşiye katılımın ücretsiz olduğunu belirterek, “Toplumumuzun, baskın kültür içinde kültürel renklerinin solmaması için doğru bir yönlendirmeye ihtiyacı var. Bu bağlamda toplum üyelerimizi söyleşi katılarak gözlemlerini aktarmaya çağırıyorum” dedi.

“NEDEN HACKNEY’DE TOPLULAŞTIK?”

Türkçe konuşan toplumun Hackney ve çevresinde toplanmasının nedenini de açıklayacak olan Dikerdem, toplum arşivi ve ikinci kuşağın üniversiteye özendirme çalışmaları hakkında da bilgi verecek.

İlk kez İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumu konu alan “Aşkolsun” Adı Aşk Olsun” başlıklı romanı kaleme alan gazeteci Eskioğlu da İngiltere’deki toplumsal değişim ve Türkçe konuşan toplumun izlediği çizgiyi gazeteci gözlemleriyle aktaracak.

Toplumsal çalışmalarıyla tanınan ve “İlk Kıbrıslılar” başlıkla bir araştırma kitabı da bulunan Yaşar İsmailoğlu ise Kıbrıslı Türklerin İngiltere’ye göç serüveni, topluma uyumu ve Türkiye’den göçenlerle karşılıklı ilişkisini ele alacak.

FOTOĞRAF: Middlesex Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Ali Dikerdem

823420cookie-check‘Türkiye ve Kıbrıs’tan göçün son 20 yılı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.