‘Türkiye öz güvenine kavuştu…’

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, partisine mensup milletvekilleri ile biraraya geldi.


Erdoğan, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin artık öz güvenine kavuştuğunu söyledi. AK Parti’nin siyasi haritayı parçalı olmaktan büsbütün kurtardığını ifade eden Erdoğan, güven ve istikrarın sağlandığını kaydetti. Erdoğan, şimdi ise Türkiye’nin daha ileri adımlar atması, özgürlük alanının daha çok geliştirilmesi, adalet duygusunun daha çok belirginleşmesi, devlet millet kaynaşmasının daha sağlam bir temele oturması için milletten gelen güçlerini fiiliyata çıkaracaklarını söyledi.
Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:


• ”Ne zafer sarhoşluğuna kapılacağız, ne de başarılarımız başımızı döndürecek.”
• ”Herkes seçim sonucunu kendi cephesinden değerlendirebilir. Bazıları kendi hatalarından ders almadan millete kızma hakkını kendilerinde görebilir. Ama bizim çıkaracağımız sonuç, milletin bize yüklediği sorumluluğu hissetmektir.”
• ”Biz, bize oy veren, vermeyen tüm vatandaşlarımızın hissiyatını anlamayı bir borç biliyoruz. Hiçbir vatandaşımızın politik tercihini mantıksız, anlaşılmaz, şaşkınlık verici bulmuyoruz.”
• ”Milletimizi reşit olmayan, olayların iç yüzünü anlayamayan, doğruları göremeyecek bir kitle olarak görenler bir kez daha yanılmışlardır.”
• “Gönlünde Türkiye sevdası olan, halka hizmeti amaç edinen, milli iradeye saygı duyan, anayasal düzene uygun hareket eden herkese, her siyasi partiye kapımız açıktır, gönlümüz açıktır.”
• “Temsil ettiğimiz, vekaletini aldığımız irade milletimizin iradesidir. Bu iradeye layık olmak, bu şerefli payeyi hak etmek aşkla, heyecanla bu ülke için alınteri dökerek değer üretmemize bağlıdır.”

1046420cookie-check‘Türkiye öz güvenine kavuştu…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.