‘Türkiye çözüm için çalışmayı sürdürecek’

Cumhurbaşkanı Gül ile resmi ziyaret için Ankara’ya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çankaya Köşkü’ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.


Gül, ”Türkiye daima barışı desteklemiştir, huzuru desteklemiştir. İnanıyorum ki dünya kamuoyu da Ada’nın gerçeklerini dikkate alarak hareket etmeye başlayacaktır” dedi.


KKTC’ye uygulanan izolasyon ve ambargonun da adım adım kalkacağına olan inancını dile getiren Gül, bu yönde de mesafeler alındığını belirtti.


KKTC’nin çözüm için adım attığını ve sözünü tuttuğunu ifade eden Gül, ”Şimdi diğer taraflara da verdikleri sözleri tutma sorumluluğunu hatırlatıyorum” diye konuştu.


Gül, KKTC’li bir gazetecinin, ABD’ye yapacağı ziyareti hatırlatarak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinde, Kıbrıs konusunu gündeme getirip getirmeyeceğini sorması üzerine, görüşmenin bir bölümünü Kıbrıs konusunun oluşturacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Sekreteri Ban’dan, BM’nin daha aktif olması ve kapsamlı çözüm için yeni bir hareket başlatmasını talep edeceğini bildirdi.


“HER TÜRLÜ OLASILIĞA HAZIR OLMALIYIZ”


KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıs Rum kesimindeki seçimlerden sonra bazı girişimler yapılacağını ve bunların Kıbrıs sorununun kaderini belirleyeceğini” söyleyerek, “KKTC ve Türkiye’nin her türlü olasılığa hazır olması gerektiğini” bildirdi.


Talat, Türkiye’nin KKTC’yi her alanda herhangi bir karşılık beklemeden destekleyen tek ülke olduğuna dikkati çekerek, ziyareti çerçevesinde son derece önemli ve yararlı değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. Talat, “Kıbrıs Türk tarafı ile Türkiye’nin tam bir görüş birliği içinde olduğunu, tam bir uyum içinde olduğunu gözlemledik” diye konuştu.
 


 

1053140cookie-check‘Türkiye çözüm için çalışmayı sürdürecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.