Türkiye’de 9 kişiden birisi silahlı

Galatasaray Üniversitesi’nde, İstanbul Barosu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Ceza Hukuku Derneği tarafından ”Bireysel Silahlanma Vahşeti” başlığıyla forum düzenlendi.


Forumda konuşan Prof. Dr. Köksal Bayraktar, bir süre önce, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Begüm Kartal’ın Malatya’da bir düğünde atılan kurşunla hayatını kaybetmesi dolayısıyla böyle bir forum yapmaya karar verdiklerini belirterek, ”Bu olay, bireysel silahlanmanın nasıl bir vahşete dönüştüğünün göstergesidir. Bundan ağır vahşet olmaz” dedi.


Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgileri foruma katılanlara aktaran Prof. Dr. Bayraktar, ”Türkiye’de 284 bin 200 kişide silah taşıma ruhsatı bulunuyor. 312 bin 800 kişide ise bulundurma ruhsatı var. 2000 yılından itibaren senede ortalama 35-40 bin kişi taşıma ve bulundurma ruhsatı için valiliklere başvuruyor” diye konuştu.


Bu verilerin 2000 yılından itibaren alındığını anlatan Prof. Dr. Bayraktar daha önceki dönemlerde ruhsat alan kişilerin sayılarının bilinmediğini savundu. Prof. Dr. Bayraktar, Umut Vakfı’na göre Türkiye’de 2 milyon 145 bin kişinin silah taşıma ve bulundurma ruhsatının olduğunu, bunun da her 35 kişiden birinde silah ruhsatı bulunduğunu gösterdiğini söyledi.


Prof. Dr. Bayraktar, emniyetten alınan bilgilere göre suça karışan ruhsatsız silahların, ruhsatlıların 3 katı olduğunu ifade ederek, ”Bu, Türkiye’de 6 milyon kişide silah olduğunu gösteriyor. Yani Türkiye’de her 9 kişiden birinin silahı var demektir” diye konuştu.

1026560cookie-checkTürkiye’de 9 kişiden birisi silahlı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.