Türkiye’de ekonomi normalleşiyor(muş)…

Morgan Stanley’in Türkiye ekonomisine ilişkin raporundan derlenen bilgiye göre, Türkiye ekonomisindeki son makro ekonomik göstergeler ve ekonomik politikalar, bahar dönemindeki dalgalanmanın ardından ekonominin normalleştiğini gösteriyor.


Raporda, Merkez Bankasının, beklentilerin aksine faiz oranlarını değiştirmemesinin, ekonominin normal seyrine girdiğinin en büyük işareti olduğu vurgulandı.


Türkiye ekonomisinde, 2001 yılından bu yana uygulanmakta olan sıkı mali disiplin sonucunda, kamu sektörü borçlanma gereğinin aşamalı olarak azaldığının vurgulandığı raporda, bu sürecin, kamu finansmanını sürdürülebilir bir düzeye oturttuğu belirtildi.
Raporda, mali disiplin sonucunda, 2001 yılında, gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) temelinde yüzde 17,5 olan kamu sektörü borçlanma gereğinin, geçen yıl yüzde 0,8’e gerilediği kaydedildi.


Morgan Stanley’in raporunda, kamudaki mali disiplin sonucunda, Hazinenin bu yıl ilave bir borçlanma gereği duymayacağı ve en önemlisi Türkiye’nin ilk kez net borç ödeyicisi bir konuma geldiği ifade edildi.


Merkez Bankası’nın kararlı mücadelesi ve mali disiplinin, enflasyonun sürdürülebilir bir düzeye çekilmesinde etkili olacağının vurgulandığı raporda, enflasyonun aşamalı olarak ineceği kaydedildi.


Raporda, Türkiye’de, yıl sonunda enflasyonun yüzde 9,2 olarak gerçekleşebileceği ifade edildi.


 


 

1033210cookie-checkTürkiye’de ekonomi normalleşiyor(muş)…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.