Türkiye’de ev almak için en iyi 5 bölge

İngiltere’de yayınlanan The Independent gazetesi, Türkiye’de yabancıların ev almasına beş yıldan beri izin verildiğini ve büyük ilgi gördüğünü belirterek geçen yıl 1.4 milyon İngiliz turistinin Türkiye’yi ziyaret ettiğini, bunun önceki yıllara göre yüzde 50’lik bir artış anlamına geldiğini kaydetti.


2005 yılı itibariyle Türkiye’de yabancıların sahip olduğu 48 bin 51 evden 7 bin 084’ünün İngilizlerin ellerinde bulunduğuna dikkat çeken gazete, Türkiye’de en çok aranan bölgenin “Turkuaz Sahili” olduğunu yazdı.


20 BİN STERLİNDEN BAŞLIYOR


İngiliz gazetesi, emlakçıların popüler hale gelen beş bölgenin bulunduğunu, bu bölgelerde fiyatlarının özellikle yeni ucuz uçuşların sağlanması ve Türkiye’nin AB’ye girmesi halinde 2010 yılına kadar değerlendirilmesini beklediğini kaydetti. Gazete, emlakçılara dayanarak bu beş bölgeyi Belek, Bodrum, Dalaman, Göcek ve Kalkan olarak sıraladı.
Turkuaz Sahilinin bazı yerlerinde 20 bin sterlinden (yaklaşık 46 bin 700 YTL) bir sahil dairesinin alınabildiğine işaret eden gazete, Türkiye’deki konut fiyatlarının yılda yüzde 10-40 arttığını belirtti.


TÜRKİYE’NİN COSTA DEL SOL’Ü


Belek’in Türkiye’nin en büyük golf bölgesi olduğunu, Bodrum’un ülkenin “Costa del Sol”ü (güneş kıyısı) olarak bilindiğini, Dalaman’da ise, bir marinanın inşaasının planladığını anlatan gazete Göcek’i “Türkiye’nin St. Tropez’i” olarak nitelendirirken Kalkan’ın da eski Yunan kalıntıları ile ünlü olduğunu yazdı.


MORTGAGE YOKLUĞUNA ELEŞTİRİ


The Independent Türkiye’de ev alımlarında bazı sorunlar yaşandığını, mortgage olanağının bulunmadığını belirtirken de “Ancak aynı eleştiriler, 40 yıl önce İspanya için de yapılırdı ve Türkiye, kuşkusuz zamanla İsapanya gibi iyileşecek” yorumunu yaptı.
 

789480cookie-checkTürkiye’de ev almak için en iyi 5 bölge

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.