Türkiye’de halkın yüzde 55’i borçlu!

SONAR tarafından Mayıs ayında İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan 1305 kişi arasında bir anket hazırlandı. Yüz yüze anket yöntemi kullanılarak tamamlanan çalışmada, farklı sosyo ekonomik gruplara mensup kişilerle görüşüldü.


Yaş, cinsiyet ve ilçe kotalarına göre yüzyüze görüşülerek hazırlanan anket, ilgi çeken sonuçları ortaya koydu.


Türk halkının büyük bölümünün borçla yaşadığı anket çalışmasıyla da doğrulandı. Ankette sorulan “Borcunuz var mı?” sorusuna ankete katılanların yüzde 55.17’si “Evet” yanıtını verdi. Yüzde 43.37’si borcu olmadığını belirtirken, yüzde 1.46’sı soruyu yanıtlamadı.


Borcu olduğunu belirtenlerin yüzde 46.9’u borcunun kredi kartından kaynaklandığını ifade ederken, yüzde 21.87’si ise “elden” borçlu olduğunu söyledi. Taksitli alışveriş borçları bulunduğunu belirtenlerin oranı yüzde 8.47 ile borç sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. İşyerine borçlu olanların oranı yüzde 7.76, banka kredi borcu bulunanların oranı yüzde 7.41, vergi borcu bulunanların oranı yüzde 3.35 oldu. Ankete katılanların yüzde 3.17’si Bağ-Kur ve SSK borcu olduğunu, yüzde 0.35’i ise birikmiş kira borcu bulunduğunu bildirdi.


Ankete katılanların önemli bir çoğunluğu da aldığı borcu geri ödemede zorluk çektiğini ifade etti. Ankete cevap veren ve borcu olduğunu belirtenlerin yüzde 33.22’si borcunu ödemekte zorlandığını, yüzde 22.97’si aksamalar yaşadığını, yüzde 7.07’si borcunu ödeyemediğini söyledi. 


 

1022010cookie-checkTürkiye’de halkın yüzde 55’i borçlu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.