Türkiye´de küçük bir Amsterdam

Amsterdam’ın simgesi kanalları ve ‘snack bar’larının bile yer aldığı tatil köyünü anlatan Hollanda medyası “Amsterdam’ı binlerce kilometre ötede bulabilirsiniz, üstelik güneşi de fazladan” tanımlamasını yaptı.

Kemer’de Amsterdam’ı yaratma projesi, GTI Travel, Reiscompas ve Inter Airlines in sahibi Ömer Torosluoğlu’na ait olduğu açıklandı. Torosluoğlu, Hollandalı müşterilerinin Turkiye´de yabancılık çekmemeleri, kendilerini evlerinde hissetmeleri için bu projeyi hayata gecirdiğini söyledi.

Açıklamada Tatil köyündeki Orange Country adı verilen oteller 1 Nisan’ da açılacağı ve şimdiden rezarvasyonlara başladığı belirtildi.

TV’DE TÜRKİYE

Ayrıca  Hollanda´nın en çok izlenen TV kanallarından SBS6 ´in Turizm/Magazin ağırlıklı  8 bölümlük programlarının çekimlerine Bolu Kartalkaya´da başlandı.

İlk bölümü 1 Martta gösterilen  30 dakikalik programda Türkiye´de tatil yapan Hollandalı gençlerin aralarındaki ilişkiler anlatıldı.

Programda Türkiye’deki kış turizmine yönelik ilk tanıtım programı Reisleider’in sponsorluğunu Türk sermayeli Hollanda Turizm şirketi Corendon yaptı. Corendon,  son yıllarda yaptığı ciddi tanıtım çalışmaları ile Belcika ve Hollanda´dan Türkiye’ye çok sayıda turist göndermiş ve Amsterdam -İstanbul uçuşlarını 19 Euro´ya kadar düşürmüştü…

1100510cookie-checkTürkiye´de küçük bir Amsterdam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.