Türkiye’de mafya oldular

Ankara’da bir işadamının kaçırılma girişimi sonrasında bıçaklanmasını araştıran polis, 4 kişilik Suriyeli çeteye ulaştı. Savaştan kaçtıktan sonra Türkiye’ye giriş yaparak Ankara’a gelen 4 Suriyelinin, İ.Y. adlı işadamının para karşılığı yönlendirmesi sonucunda işadamı E.K.’yı kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Polisin gözaltına aldığı 4 Suriyeli tutuklandı.

Çeteden kurtuldu

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Ankara’da ilk kez görülen Suriyeli suç örgütü, 23 Nisan akşam saatlerinde Sincan’daki özel bir hasteneye başvurmasıyla ortaya çıktı. Çenesinden bıçakla yaralanan E.K. adlı işadamı, hastanede tedaviye alınırken, hastanedeki polise, kendisini yabancı uyruklu 4 kişinin kaçırmaya kalktığını, bir otomobile bindirmeye çalıştığını, ancak yaşanan boğuşma sonrasında ellerinden kurtulurken, çenesinden bıçakla yaralandığını anlattı. E.K., kaçırılma girişimi sırasında zanlıların kendisine ait altın künye ve bin 800 doları alarak kaçtıklarını söyledi. E.K.’nın verdiği bilgilerden yola çıkan polis, 4 zanlıyı, aynı saatlerde Yenimahalle’de içinde bulundukları özel araç içinde yakaladı. Emniyet‘e götürülen zanlıların ilk sorgularında, ülkelerinde yaşanan iç savaş sonrası Türkiye’ye sığınan, ancak kamplarda kalmayarak Ankara’ya gelen aynı ailenin üyesi Suriye sığınmacılar olduğu ortaya çıktı.

Para karşılığında anlaştılar

Zanlıların Sincan bölgesinde kağıt toplayarak geçimlerini sağladıkları belirlenirken, E.K.’nın kaçırılması için, E.K ile geçmişte sorun yaşayan işadamı İ.Y.’nin para karşılığında anlaştıkları ortaya çıktı. Zanlıların, kullandıkları biber gazı ve gözyaşartıcı gaz ile E.K.’yı etkisiz hale getirmeyi amaçladıkları ve bu şekilde araca bindirip kaçırmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

İ.Y.’nin, kaçırma eylemi için anlaştığı Suriyeli sığınmacılar Muhammed S., Saher S., Ahmed S. ve Abdülkerim S.’ye ayrıca, bir araç kiralama şirketinden araç kiralayıp verdiği ve E.K.’nın bu araçla kaçırılmasını istediği tespit edildi. İ.Y.’nin, zanlı 4 Suriyeliye, kaçırma eyleminde kullanılması amacıyla göz yaşartıcı gaz ve biber gazıyla kelepçe, bıçak ve maske verdiği de belirlendi.

Kaçırma girişiminde kullanılan söz konusu malzemeler, kiralık araçta yapılan aramada bulunarak tutanakla savcılığa bildirildi. Şüpheliler mahkeme tarafından tutuklandı. (Milliyet)

1416980cookie-checkTürkiye’de mafya oldular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.