‘Türkiye’de mahkemeye çıkmaya hazırım’

Fisk, kitabı hakkında dava açılması durumunda mahkemede ifade vermeye hazır olduğunu söyledi.


Ortadoğu uzmanı Robert Fisk, ABD’de yayın yapan Armenian Reporter sitesinde yer alan söyleşisinde Türkiye’nin sonunda “Ermeni Soykırımı”nı kabul edeceğini savundu.


Türkiye’de yayınlanması planlanan son kitabının “Ermeni Soykırımı”na lişkin bölümünün, 301. madde nedeniyle yayıncıları kaygılandırdığını ifade eden Fisk, dava açılması halinde mahkemeye çıkmaya hazır olduğunu söyledi.


Sık sık Türkiye’ye geldiğini, Türkiye’de iken hiçbir zaman tehdit almadığını ifade eden Fisk, “Bakınız, 31 yılda tek tehdit edici bir telefon aldım, kimliği belirsiz bir kişiden. İsmini açıklamak istemeyen, Londra’daki bir Türk kadınından geldi. Depreme ilişkin bir haber nedeniyle. Soykırım ile ilgisi yoktu” dedi.


Robert Fisk, Türklerin, Ermenilerin kaybettikleri topraklar nedeniyle tazminat isteyecek olmasından çekindiğini savunurken, “Herhalde bu konuda AB’nin Türkiye’ye yardımcı olması gerekecek” ifadesini kullandı.


Ermenilerin kendilerini kurtarmak için hayatlarını riske atan Türklerin isimleri ile bir liste yapmalarını öneren Fisk, “Onlara ‘Cesur Türkler’ deyin. Onları onurlandırın, onlar için bir anıt yapın ve Türk Büyükelçisini davet edin” diye konuştu. (ANKA)

800630cookie-check‘Türkiye’de mahkemeye çıkmaya hazırım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.