Türkiye’de Wimbledon etkisi

BBC Türkçe Bölümü’nden Sevi Sarıışık’ın haberine göre Wimbledon Tenis Turnuvası. Türk tenisini de olumlu etkiliyor… Sarıışık’ın haberi şöyle:


”Turnuvaya tekler kategorilerinde 128’er oyuncu katılıyor. Dünyanın en eski tenis turnuvası Wimbledon, bu yıl da dünyanın en iyi oyuncularının çekişmeli mücadeleleriyle tenisseverlere görsel bir şölen sundu.


Türkiye ise, bu turnuvaya katılma amacına bir adım daha yaklaşmış olarak çeviriyor bu sayfayı.


İpek Şenoğlu, bu yıl Wimbledon elemelerine katılan ilk Türk bayan tenisçi oldu. Ancak Şenoğlu, çift bayanlar dalında Rus Gulnara Fattahedinova ile birlikte çıktığı eleme karşılaşmasında, ilk turda elendi.


Türk tenis milli takımının eski antrenörleri Engin Kratzer ve Ali Göreç bu gelişme ardından, en fazla 10 senelik bir zaman dilimi içinde, elemeler bir yana, turnuvada da Türk tenisçileri görebileceğimiz konusunda iyimserler.


BBC Türkçe Bölümü’nün sorularını yanıtlayan Ali Göreç’e göre “önümüzdeki beş – altı sene Türk tenisinde bir patlama zamanı olacak.”


“Çünkü televizyonda turnuva izleyen, tenisi medyada takip eden ve merak duyan müthiş sayıda insan oluştu” diyen Göreç, hemen ekliyor: “Şimdi bu insanların tenise daha kolayca giriş yapabilmeleri gerekiyor.”

720370cookie-checkTürkiye’de Wimbledon etkisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.