‘Türkiye’de yedi yıl boşa mı gitti?’

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden Daily Telegraph, Türkiye’deki şiddetin yeniden tırmandığı değerlendirmesine yer veriyor sayfalarında.


Hafta sonunda sekiz askerin, dün de iki kişinin ölümüne dikkat çeken gazeteye göre, Türkiye’nin yedi yıl önce kazanıldığına inandığı savaş, yeniden kanlı bir şekilde canlanmanın eşiğinde…


Gazete’nin yorumu şöyle:


“1999’da Abdullah Öcalan’ın yakalanması, soruna uzun vadeli bir çözüm bulunması yolunda umut yaratmıştı. Bunun yerine, boşa giden yedi yılın ardından, Güney Doğu’da denetime dair sorun kötüye gidiyor.


Türkiye’deki Kürtlerin artan şiddete dair gösterdikleri başlıca gerekçe Irak. Irak Sünni, Şiiler arasında bölündükçe, kuzeyde de fiili bir Kürt devleti ortaya çıkıyor.


Şahsi sohbetlerde, pek çokları da hükümetin güvenlik kuvvetlerinden gelen tacizi dizginleyemediğinden ve gecekondu semtlerindeki sorunları çözemediğinden yakınıyor.


Birisi, ‘herkes Türkiye bir olmalı diyor ama bizlere terörist muamelesi yapıyorlar. Bu da bize Türk değil Kürt olduğumuzu düşündürüyor’ diyor.”

1033220cookie-check‘Türkiye’de yedi yıl boşa mı gitti?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.