Türkiye’deki faşizm Hitler’e rahmet okutur!

Taksim direnişine tüm ülkeden destek gelmeye devam ediyor. Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Taksim’e destek mitinginde yüzlerce yurttaş ‘hükümet istifa’ sloganı attı. Kaş’taki sivil toplum örgütlerinin organize ettiği mitinge yüzlerce yurttaş katılırken yerli ve yabancı turistler de eylemcilerle birlikte halay çekip sloganlar attılar. Miting sona ermesine rağmen eylemcilerin alanı terketmemesi üzerine bir süre daha eylem devam etti.

KAŞ’TA HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI

Kaş Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nin çağrısı üzerine Saat 19:00’da Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce yurttaş, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan direnişe destek vermek için eylem yaptı. Meydan çevresindeki restoran ve cafelerdeki bazı turistlerin de destek verdiği eylemde şarkılar eşliğinde halaylar çekilerek “Her yer Taksim, her yer direniş”, “faşizme karşı omuz omuza” ve “hükümet istifa” sloganları atıldı.

GÖZALTI TERÖRÜNÜ YAPANLARLA GEZİ’Yİ TALAN EDENLER AYNI

Kaş STK’ları adına bir basın açıklaması yapan Eğitim- Sen Kaş Temsilcisi Önder Saraç, AKP iktidarının toplumu nefessiz bırakarak kapitalizmin yıkıcı süreçleriyle sermayeye yeni alanlar açarken kentin gerçek sahiplerine ise acımasızca saldırdığını ileri sürdü. 19 Şubat’ta başlatılan gözaltı terörü ile yüzlerce KESK üyesi ve yöneticisini tutuklayanlarla Taksim Gezi Parkı’nı talan edenlerin aynı kişiler olduğunu ileri süren Saraç, bunun doğru anlaşılması gerektiğine işaret etti.

TÜRKİYE’DEKİ FAŞİZM HİTLER’E RAHMET OKUTUR

Türkiye’de yaşanan faşizmin Hitler’e de Mussolini’ye de rahmet okutacak türden olduğuna işaret eden Saraç, “1 Mayıs’ta emeği için AKP düzenine direnenlere, toprağına suyuna sahip çıkmak için direnenlere, üniversitelerde gelecekleri için ayağa kalkan gençlere, Reyhanlı’da yoksul halkın üzerine yağan bombaların hesabını sormak için sokakların sesini büyütenlere saldırdığı gibi saldırıyorlar” dedi.

VERECEK TEK BİR AĞACIMIZ YOK

Tüm bu yaşananlara halkın artık itiraz ettiğini ve yaşam alanlarının talan edilmesine tahammülü kalmadığını dile getiren Saraç, “artık verecek ne tek bir ağacımız, ne bir avuç toprağımız ne de bir damla alın terimiz var. Yılmayacağız, direneceğiz. Faşizmine boyun eğmeyeceğiz. Yaşasın Taksim direnişimiz” açıklamasında bulundu.
Mitingin ardından bir süre alandan ayrılmayan Kaşlılar Taksim direnişi sonlanana kadar her gün aynı saatte buluşma kararı alarak olaysız şekilde dağıldılar.

1551370cookie-checkTürkiye’deki faşizm Hitler’e rahmet okutur!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.