Türkiye’deki gazetecilere Londra’dan destek

Toplantıda, Türkiye’de tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun başlattığı kampanya hakkında bilgi verildi.

NUJ merkezinde düzenlenen topantıda fikir özgürlüğü ve medya hakları bağlamında Türkiye’de tutuklu gazeteciler sorunu ele alındı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Avrupa Gazeteciler Federasyonu temsilcisi Mehmet Köksal, cezaevindeki 76 gazetecinin serbest bırakılması için federasyonun başlattığı kampanyaya dikkat çekti.

Belçika Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı ve merkezi Brüksel’de olan federasyonun Türkiye kampanya koordinatörü Köksal, kampanya çerçevesinde kısa süre önce Türkiye’ye yaptığı ziyaretten söz etti.

Köksal, hangi siyasi görüşten olursa olsun Türkiye’deki bütün gazetecilerin basın özgürlüğü kampanyasına verdiği desteği şöyle vurguladı: “Aynı görüşü paylaşmıyoruz, ama kendimizi özgürce ifade etmek istiyoruz.”

İstanbul’dan video bağlantısıyla katılan ve kendisi de 375 gün cezaevinde kalan akademisyen ve Oda TV yazarı Coşkun Musluk ise Türkiye’deki gazetecilerin savunulması açısından uluslararası dayanışmanın önemine değindi.

NUJ Başkanı Michelle Stainstreet’in yönettiği toplantıya, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Jim Boumelha ile Uluslararası Af Örgütü temsilcisi Andrew Gardner da konuşmacı olarak katıldı.

Bağımsız kuruluşların verilerine göre, 2013 başı itibariyle cezaevinde bulunan gazeteci sayısı bakımından Türkiye dünya sıralamasında birinci durumda.

847770cookie-checkTürkiye’deki gazetecilere Londra’dan destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.