Türkiye’deki Suriyeli mülteci 70 bin

Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin sayısı ve durumlarına ilişkin son ayrıntılı açıklama Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapıldı.

AFAD, Türkiye’de bugün itibarıyla 69 bin 828 Suriye vatandaşı bulunduğunu bu mültecilerin Hatay’da 5, Şanlıurfa’da 2, Gaziantep’te 1 olmak üzere 8 çadır kent ve Kilis’te 12 bin kişilik konteyner kentte barındırıldığını bildirdi.

Son bir yıl içinde çeşitli gidiş gelişlerle, toplam 100 binden fazla Suriye vatandaşının her türlü insani yardım ihtiyacının karşılandığı ve barınma ihtiyaçları için kamp merkezlerinin dışında Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman ve Osmaniye’deki yatılı bölge okulları, öğrenci yurtları ve spor salonlarının da kullanıldığı kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Suriyeli mültecilerin yerleştirilmeleri amacıyla Gaziantep Karkamış ve Nizip, Kahramanmaraş merkez ile Osmaniye Cevdediye çadır kentlerinin kurulum çalışmalarının da devam ettiğini bildiriyor.

Bütün bu hazırlıklar devam ederken, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Hürriyet yazarı İsmet Berkan’a Türkiye’nin sınırının 100 bin mülteci olduğunu söyledi.

Berkan’ın bugün köşesinde aktardığına göre Davutoğlu mültecilerle ilgili olarak “Eğer bize gelen mülteci sayısı 100 bini geçerse, bunları barındıracak yerimiz yok, onları Suriye içinde barındırabilmeliyiz. Suriye sınırları içinde bir güvenlikli bölgede BM kamplar kurabilir” diye konuştu. (BBC)

1353010cookie-checkTürkiye’deki Suriyeli mülteci 70 bin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.