Türkiye’den de yardım istendi

Irak’ın Kerkük kentinin güneyinde, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Tazehurmatı kasabasında dün bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda ölü sayısının 73 olduğu bildirildi.

Sağlık görevlileri, saldırıda 194 kişinin de yaralandığını söyledi.

Dün öğle namazından sonra kalabalığın Resul El Azam Camisi’nden çıkışı sırasında bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında ölen ve yaralananların sivil Türkmenler olduğu belirtildi.

Kerkük Valiliği, saldırıda, bölgedeki 50 konutun da kullanılamaz hale geldiğini ve burada da çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Bölgesel yönetimin sağlık yetkilisi Dr. Ziryan Osman, Erbil’de yaptığı basın toplantısında, terörist saldırıdan hemen sonra Erbil ve Süleymaniye’den toplam 15 ambulansın olay yerine gönderildiğini söyledi.

Olayın vahameti nedeniyle komşu ülkelerden, özellikle de Türkiye’den yaralılar için yardım isteyen Osman, “Bundan önceki terörist saldırılardan sonra da Türkiye Cumhuriyeti çok önemli yardımlarda bulundu” dedi.

Bölgesel yönetim olarak, saldırı sonrasında elinden gelen hizmeti verdiklerini ifade eden Osman, “Özellikle Türkiye’den ve genel olarak hayırsever komşularımızdan yaralılara acil yardım etmelerini istiyoruz, ölü sayısının artmasında da endişeliyiz” diye konuştu.

Saldırıyı “insanlık dışı” olarak nitelendiren Osman, saldırının, “kendi halinde olan ve Türkmen olan Tazehurmatı halkına karşı yapıldığını, tam bir
trajedinin yaşandığı kasabada çocuk, yaşlı, kadın ve erkeklerden oluşan sivil halkın hedef alındığını” ifade etti.

Bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani de saldırıyı sert bir şekilde kınadı ve “bu çirkin saldırıyla sivil insanların hedef alındığını” kaydetti.

1207510cookie-checkTürkiye’den de yardım istendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.