Türkiye’den imaj atağı

The Financial Times’a göre;,TÜSİAD’ın yürüteceği ve Ümit Boyner’in yöneteceği 10 yıllık kampanyada hedef kitle, doğrudan Avrupa vatandaşları….


The Financial Times, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkan Avusturya, Almanya ve Fransa’nın öncelikli hedef olacağını vurgulayarak Cem Boyner’in şu demeci aktardı:


“İmaj atağımız iş  ve politika dünyası değil ama oy verenler olacak. Sorunumuz yalanı düzeltmek olacak. Geceyarısı Expresi hâlâ hatırlanıyor ve Türkiye imajında inanılmaz bir hasar yarattı. Biz Türkiye’nin yaşam biçimini, nasıl bir ülke olduğunu ve AB’ye bakışını bu kampanya ile anlatmaya çalışacağız.”


Sanat, iş çevreleri ve sivil topluma başvurulacak kampanyada özellikle ülkenin çeşitliliğinin ve potansiyeli açısından özellikle kadınlar öne çıkarılacak.


The Financial Times’a göre kampanya Türkiye içindeki imaja olumsuz etki eden sorunları da aşmaya çalışacak… Gazete bu sorunlar arasında Orhan Pamuk davasını, İsviçre maçından dolayı 2010 Dünya Kupası yasağı gelme olasılığı ve halkın tepkisine karşın islamcı yerel yönetimin içki satış yasağını yaygınlaştınma çabalarını saydı.


 

1027290cookie-checkTürkiye’den imaj atağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.