Türkiye’den ‘jokey’ ithali

Avustralya’da jokeyler için ideal kilo olan 50 kg’ın altında jokey bulunamaması ve geçen yıl attan düşen iki jokeyin ölmesiyle jokeyliğe heveslenenlerin ortadan kaybolması üzerine Avustralya, Türkiye’den jokey ithal etmeyi kararlaştırdı.

Dünyanın en büyük at yarışlarından biri olan Melbourne Cup’ı bu yıl bir Türk jokey’in kazanmasına ne dersiniz? Eğer Racing Victoria’nın Türkiye’den 10 genç jokey’i eğitim ve çalışmaları için bir yıllığına Avustralya’ya getirme planı gerçekleşirse bu olasılık söz konusu olabilecek.

Avustralya’da jokey sıkıntısı çekiliyor. Bu sıkıntının iki nedeni şöyle belirtildi:

1-) Her üç çocuktan birinin obur hastası olduğu Avustralya’da bir jokey için ideal kilo olan 50 kg’ın altında ağırlığa sahip jokey bulmakta zorluk çekiliyor.
2-) Geçen yıl meydana gelen kazalarda attan düşen iki jokeyin ölmesinden sonra Racing Victoria, jokey olmak isteyen kimse bulamıyor.

İlgililer jokey açığını kapatmanın yolunu Türkiye’den jokey ithal ederek buldu. İstanbul Jokey Kulübü’nün jokey okulunda okuyan en iyi 10 öğrenciyi tecrübe edinmeleri için bir yıllığına Avustralya’ya göndermeyi kabul ettiği açıklandı. Racing Victoria Eğitim Müdürü Chris Watson, aday öğrencilerle İstanbul’da görüşüldüğünü kaydetti ve “Buraya gelecekleri için çok heyecanlandılar, çok şey öğreneceklerine inanıyorlar. Yaptıkları işe inanıyor ve tutkulular” dedi.

Gelecek öğrencilerin 18 yaşın altında olmaları nedeniyle vizelerinde bazı ayrıcalıklar olacağı ve Rascing Victoria yetkililerinin Göç İşleri Bakanlığı’nın vizeleri çıkarmasını beklediği bildirildi. 

Gelecek 10 jokeyin hepsinin erkek, 49 kilonun altında ve 16-17 yaşları arasında olduğu kaydedildi. Çocukların yol masrafları Türkiye Jokey Kulübü tarafından karşılanacak, burada kaldıkları sürece Avustralyalı antrenörleri tarafından 300 ila 500 dolar arasında haftalık ödenecek. Çocuklar arasında “umut vaadeden” olursa daha fazla da kazanabilecek.  Yarışlarda birinci gelen olursa ortaya konan ödülün %5’i jokeye verilecek ve bu para çocukların Türkiye’ye geri döneceği tarihe kadar emanette kalacak. Çocukların antrenörlerin ya da yakındaki bir ailenin yanına yerleştirileceği; Racing Victoria’nın, çocuklara yardımcı olması için Melbourne Türk Toplumunun ilgisini beklediği kaydedildi.

1123010cookie-checkTürkiye’den ‘jokey’ ithali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.