Türkiye’den NHS’e hemşire

Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) hemşire açığını kapatmak amacıyla yabancı hemşirelerin çalışmasına olanak sağlayan yasal düzenleme sonrasında Türk hemşireler de İngiltere’de çalışmak için başvuruda bulunmaya başladı.

 

İstanbul’da Metropolitan Nightingale Özel Hastanesi hemşirelerinden Yelda Ergin, ‘haberindex’e başvuru yöntemini anlatarak, çalışırken bir başka kültürü tanımak istediğini söyledi.

 

Türk Doktor Tahsin Bilginer’in başkanlığını yaptığı Lawrence House Surgery’de gönüllü olarak da çalışan Ergin şöyle konuştu:

 

‘Nursing&Midwifry Council`a (NMC) başvurdum. Kabul edilirse çalışmaya başlayacağım. Haftanın bir günü de gönüllü olarak Lawrence House Surgery’de sistemi öğrenmeye çalışıyorum. Başvurumu Londra’dan yaptım. Umarım kabul edilir. Başka hemşire arkadaşlarımın aynı yöntemle çalıştığını biliyorum.’

 

Ergin, ilgi duyan Türk hemşirelerin NMC’ye 020 7333 9333 numaralı telefondan ya da  020 7636 6935 fakstan ulaşabileceklerini söyledi. 

Dr. Tahsin Bilginer de Türk hemşire’ye yardımcı olduğunu söyleyerek ‘Türkçe konuşan topluma hizmet eden Türkçe konuşan doktor ve hemşire açığı bulunmaktadır. Türkçe konuşan sağlık görevlilerinin çoğalması için elimizden geleni yapıyoruz’ dedi.

 

1093410cookie-checkTürkiye’den NHS’e hemşire

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.