Türkiye’den Rum tarafına jest iddiası

Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ”Genelkurmay’a, eylülde Kıbrıs’tan 5000 asker çekmeyi ve Maraş’ı BM Barış Gücü’ne teslim etmeyi önerdiğini” iddia etti.


 


Başbakan Erdoğan’ın, Kıbrıs’tan eylülde 5000 asker çekilmesi konusunda Washington’u da bilgilendirdiğini savunan gazete, “Türkiye Başbakanı kasımda Fransa ve Avusturya gibi önemli ülkelerin direnişini kıracak daha cesur yeni bir öneri daha sunacak. Buna paralel olarak Maraş’ı BM Barış Gücü’ne teslim etmekle Mağusa Limanı’nın açılmasını arzulayan AB’ye kolaylık sağlamaya çalışacak. Sayın Erdoğan’ın önerileri generaller tarafından henüz onaylanmadı” ifadesini kullandı.


 


Gazete, Erdoğan’ın, “AB’den müzakere tarihi almak için ocak ayında Davos’ta açıkladığı ‘bir adım önde olma’ politikasının temel ekseninde ilerlediğini” yazdı.


 


RAUF DENKTAŞ: HABERİM YOK


KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Rum basınında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a atfedilen, “Kıbrıs’tan 5 bin asker çekilmesi, Maraş’ın BM’ye teslim edilmesi ve karşılığınde Gazimağusa Limanı’nın ticarete açılması” önerisi hakkında bilgisi olmadığını söyledi.


 


Cumhurbaşkanı Denktaş, bir kabulü sırasında, konuyla ilgili bir soru üzerine, “bu konuda bilgi sahibi olmadığını” ifade ederek, ”Ben bunu işitmedim, bilmiyorum. Böyle bir şey bilmiyorum” dedi.


 


Denktaş, Başbakan Mehmet Ali Talat’ın, KKTC ile Güney Kıbrıs arasında yeni sınır kapısı açılması konusunda, “Lefkoşa ve Güzelyurt’ta iki yeni kapı açılacak” sözlerinin anımsatılması üzerine ise “Benim bildiğim, Güzelyurt bölgesinde bir kapı açılması konusunda karar alındığıdır” dedi.

674730cookie-checkTürkiye’den Rum tarafına jest iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.