Türkiyeli ressam

Türkiye’li ressam Rıza Kuruuzumcu’nun yeni sergisi Doruk Sanat Galerisinde 14 Aralık 2013 e kadar sürüyor. Serginin açılışına davet edilen şanslı insanlardan birisiyim.
Sanatçının 8. Kişisel sergisinde, Askın Aurasi, Askın Büyüsü, Akis, Sükunet, Dinginlik, Senle ya da Sensiz, Senle ya da Sensiz (detay), Hayal Alemi, Yapayalniz, Nerdesin, Ayrılık, Yol ve Kavuşma, Katastrofi adını verdigi, yüreğindeki hislerin, renklerin diliyle eline düşüşünü seyredeceksiniz.

İnsanlar arasında konuşma dilinin, birbirini doğru anlamakta ve anlatmakta ne kadar yetersiz kaldığını söyleyen sanatçı Rıza Kuruuzumcu, tutkulu olduğu renkleriyle tutkularını sakince fakat cok emin söylüyor. Yani renklerin dili konuşma dilimizin cok üzerinde ve cok etkili, hem de cok etkileyici. Hayallerimiz kadar heyecan verici, gerçeklerimiz kadar şaşırtıcı.

Mesela ben, Hayal Alemi adlı resmin karsına geldigimde, yavaş yavaş yaklaşıp çiçeklere dokunmadan denize elimi uzatmak istedim, denize dokunmak istedim.

Nerdesin adlı resmin yanından geçerken, hasretten boynu bükük ayçiçeğini teselli etmek istedim, bir avuç su vermek istedim.

Ayrılık adlı resmin karşısında kalakaldim, hep gizemli olan gökyüzünün denizin maviliğini seyretmeye doyamadim, ağacın yapraklarını kimildatan hafif esen rüzgar, sanki benim saçlarımda da esti, icimde bir rüzgar esti, ayrılık rüzgarı gibi bir şey esti, ve ben Ayrılığı seyretmeye doyamadim, al yorganını yanında uyu, rüzgara rağmen uyu diye düşündüm. Resmin ve renklerin büyüsü bu olsa gerek. İnsanı şaşırtan, heyecan veren, sevindiren ve düşündüren, sanatın ta kendisi.

Rıza Kuruuzumcu sanatçının ta kendisi. Adı cok güzel, mekanı cok güzel bir okul olan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Temel Egitim Bölümü’ne ‘Bolum Baskan Vekili ‘ olarak atanmış. Yüce Yaradan’in kendisine bahsettigi ilhamla, ogrencilerine ilham vermeye devam ediyor. Yalnız ogrencilerine değil benim gibi bir çok insana da ışık tutuyor, sohbetimiz esnasinda, yayına hazırlamak istediğim bir kitabımdan bahsettim, içtenlikle kitabıma isim babası oldu ve beni onurlandirdi, kitabım “Askın adıyla baslarım ” diye doğacak, her kitap bir cocuktur, diye düşünmeye başladım.

Bence sizler de sergileri, müzeleri gezin, mutlu olun ve duşunun, kendinizi iyi ve güzel hissedeceksiniz.

Renklerin büyüsü askın büyüsünden daha büyük, göreceksiniz.

1635680cookie-checkTürkiyeli ressam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.