Türkiye’nin AB yıldızlarına katkısı…

İstanbul, İzmir, Adana ve Hatay’dan otobüslerle geldikleri belirtilen bir grup, Ankara’ya girişleri sırasında polis tarafından durdurularak Celal Bayar Bulvarı Kurtuluş Parkı yanına yönlendirildi. Otobüslerin içinde beklemeye başlayan eylemciler, zaman zaman hükümet ve AB aleyhine çeşitli sloganlar attı.


Grup üyeleri ile emniyet yetkilileri arasında süren görüşmelerde, eylemciler Kızılay’a yürüyeceklerini belirtirken, polis ise buna ”kamu yararı” gerekçesiyle izin vermeyeceğini bildirdi. Grup, Çevik Kuvvet Polisi tarafından çembere alındı. Eylemcilerin polise direnmesi ve oluşturulan barikatı aşmaya çalışması üzerine arbede çıktı.


Polis göz yaşartıcı gaz kullanarak etkisiz hale getirdiği eylemcileri kelepçe taktıktan sonra gözaltına aldı.


Polis otobüslerine bindirilen eylemciler ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olaylarda 1’i polis 4 kişi yaralandı.


AÇIK GAZETE: Polis gösteriyi “kamu yararı” gerekçesiyle izin vermemiş ve göstericileri çembere almış… Türkiye, böylece (imajda görüldüğü gibi) AB’ye polis yıldızıyla katkıda bulunacağını bir kez daha göstermiş oldu. Göstericilerin de borç para istemek için gösteri yapmadıklarını, onların da “kamu yararı” için taa İstanbul, İzmir, Adana ve Hatay’dan Ankara’ya geldiklerini biliyorlardı. Hoşgörülü bir polis yetkilisi bu olayları engel olabilirdi. Türkiye’nin bu ‘Şerif’li yıldızı AB görüşmelerinde önüne konulabilir…


 

1018460cookie-checkTürkiye’nin AB yıldızlarına katkısı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.