Türkiye’nin arabuluculuğundan memnun

David Miliband ve İngiltere’yi ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, yaptıkları görüşmeden sonra ortak açıklamalarda bulundular.


Açıklamaya göre iki ülke bakanı, ikili ilişkiler ve Ortadoğu konularında yararlı ve yapıcı bir görüşme yaptılar ve Ortadoğu barış süreci için kapsamlı ve adil bir çözümün önemine dikkati çektiler.


İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, İsrail ve Suriye arasında Türkiye’nin büyük bir maharetle arabuluculuk ettiği dolaylı barış görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Her iki bakan, bu görüşmelerin, bölgedeki gerilimin azaltılmasına katkıda bulunduğunu ve bu görüşmelerin barış sürecine güç veren ve kapsamlı bir yaklaşımın parçası olarak sürmesinin önemli olduğunu vurguladılar. 


Dışişleri bakanları görüşmede, Suriye ve Lübnan arasında diplomatik ilişkiler kurmak için varılan tarihsel anlaşmanın önemini belirttiler ve İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, Suriye hükümetinin Irak’a büyükelçi atama kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakanlar bunu, Şam ve Bağdat arasındaki ikili ilişkilerin güçlenmesini sağlayacak bir adım olarak değerlendirdiler ve Suriye ve Irak arasında gelişen ilişkilerin bölge istikrarının çıkarına olduğu kaydettiler.


El Kaide terör örgütü ve bu örgütten esin alan diğer örgütlerin üstesinden gelmenin öncelikli olduğunu belirten bakanlar, bu tehdidi yenmek için birlikte yakın çalışma içinde olma kararı aldılar. 


Miliband ve Muallim, gelecek aylarda yeniden görüşmek ve karşılıklı güvene ve ortak çıkarlara dayalı güçlü bir İngiltere-Suriye ortaklığını geliştirmeyi istediklerini vurguladılar.

816810cookie-checkTürkiye’nin arabuluculuğundan memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.