Türkiye’nin attığı taş ürküttüğü kurbağaya değiyor mu?

CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut, AKP hükümeti döneminde binlerce maden ruhsatı verilen ve dağları delik deşik edilen, su kaynakları, tarım ve turizm alanlarıyla kültür mirası büyük zarar gören Antalya’nın taş ocağı belasını bir kez daha meclisin gündemine taşıdı. Bulut, Bakan Yıldız’a büyük ekolojik kayıplara yol açtığı belirtilen taş ocaklarının ülke ekonomisine katkısını sordu.

AKP DÖNEMİNDE KAÇ RUHSAT VERİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı bir soru önergesi veren CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut, 2002 ve 2013 yılları arasında ruhsat verilen taş ve maden ocaklarının ülke ekonomisine toplam girdisinin ne kadar olduğu sorusuna yanıt aradığı önergesinde, “2002 – 2013 yılları arasında Antalya bölgesinde açılan taş ve maden ocaklarının Antalya ekonomisine girdisi ne kadardır? Ruhsat verilen taş ve maden ocakları kaç dekar yeşil alanı kapsamaktadır?” diye sordu.

YAZ BAŞINDA ASFALT NEDEN AĞLADI!

Öte yandan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği bir diğer önergeyle de Kaş-Finike karayolunu meclis gündemine taşıyan Bulut, 2012 Ekim’inde asfaltlanan yolun daha yaz başında akmış durumda olduğunu belirterek “henüz 7 ay önce yenilenen asfaltın daha yaz aylarının başında olmamıza ve 30 derece sıcaklıkta bile eriyip akmasının nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

ERİYEN ASFALT YENİLENECEK Mİ?

Asfaltın bu kadar kısa sürede bozulmasının nedeni hakkında Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün herhangi bir inceleme yapıp yapmadığını soran Bulut, Bakan Binali Yıldırım’ın şu sorulara yanıt vermesini istedi: “Asfalt yapımı tamamlandıktan sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü karayolunu teslim almadan önce gerekli kontrolleri yapmış mıdır? Finike-Kaş-Kalkan karayolundaki eriyen asfalt kaplamasının yenilenmesi hakkında ilgili bölge müdürlüğünün bir çalışması var mıdır? Karayolları Genel Müdürlüğü ön şartnamelerinde asfaltın yıpranma süresi ile ilgili bir madde var mıdır? Varsa bu süre nedir?”

1550660cookie-checkTürkiye’nin attığı taş ürküttüğü kurbağaya değiyor mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.