‘Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacağım’

Gül, Mecliste Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ve bağımsız milletvekilleriyle görüştükten sonra, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Aday olduktan sonra hiçbir ayrım yapmadan bütün siyasi partileri ve bağımsız milletvekillerini ziyaret ettiğini belirten Gül, görüştükleri milletvekillerine, ”Şayet TBMM; benim adaylığımı onarlar, beni cumhurbaşkanı seçerse, bunun sorumluluğuna vakıf olduğumu, bu sorumluluğun büyük sorumluluk olduğunu, Türkiye gibi çok politize olmuş bir toplum içerisinde, aslında tolerans, hoşgörü, beraber yaşamak bizim dokumuzda olmasına rağmen düştüğümüz sıkıntıları giderici büyük sorumluluk olduğunun altını çizdim” dediğini bildirdi.


Gül, şunları kaydetti:


”O bakımdan, bütün Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacağım. Farklılıklarımızı kesinlikle zenginlik olarak göreceğim. Bütün kurumlarımız arasındaki çalışmayı ve uyumu en iyi şekilde tesis etmek için şüphesiz gayret sarf etmem gerekecek. Ayrıca Anayasamızda da öngörüldüğü gibi, Türkiye Cumhuriyetini ve bütün Türk Milletinin birliğini temsil etmem söz konusu olduğu için siyasetin tamamen üstünde, küçük hesapların tamamen üstünde çok büyük bir sorumluluk bilincinde hareket edeceğimi, görüştüklerime de söyledim. Destek verip vermemeleri, hepsinin kendi kararlarıdır.”
 


GÜL’DEN  DESTEK ARAYIŞI


Öte yandan Gül, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ı parti genel merkezlerinde ziyaret ederek destek istedi.


DYP Genel Başkanı Ağar, bugün parti Genel İdare Kurulunu (GİK) toplayacaklarını anlatarak, konuyu partililerle görüşeceğini, bugün veya yarın Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile yapacağı görüşmenin ardından da TBMM Genel Kuruluna katılıp katılmama kararını vereceklerini ifade etti.


Mehmet Ağar, ”Görüşmede ayrıca biz siyasetin mahkemede değil, sandıkta sonuçlanmasından yana olduğumuzu açık bir dille ifade ettik” dedi.


“SEÇİM SÜRECİNDE YER ALMAYACAĞIZ”


SHP Genel Başkanı Karayalçın da, Gül’ün SHP İstanbul milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci’nin desteğini talep ettiğini ve bu desteğin daha sonrası için de çok büyük önem taşıdığını söylediğini kaydetti. Karayalçın,”Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin herhangi bir yerinde yer almayacağız. Milletvekilimiz oylamaya katılmayacaktır” dedi.

1041670cookie-check‘Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacağım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.