‘Türkiye’nin dostu’ndan övgü ve destek

Brown, yoğun gündemine karşın parlamento sosyal etkinliklerinin yapıldığı Portcullis House’da İşçi Partili Türkiye’nin Dostları’nın 3’ncü kuruluş yılı resepsiyonuna katıldı. Geceye Dışişleri Bakanı David Miliband, milletvekilleri Joan Ryan, Richard Howitt, David Lammy, Andy Love ve Meg Hillier ile Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli, İşçi Partili Türk politikacılar, parti destekçileri ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan 500’e yakın konuk yer aldı.

Lammy ve Ryan’ın ev sahipliği yaptığı gecede konuşan Başbakan Brown, Türkiye’nin dış dünyada saygınlığının arttığını vurgulayarak son yıllarda Türk ekonomisindeki gelişimi de övdü. Başbakan hükümet olarak Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini desteklediklerini belirterek, “içten ve samimi bir ifadeyle bu desteği burada yinelemek istiyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay içinde İngiltere’ye resmi bir ziyarette bulunacağını aktaran Brown, “İngiltere ve Türkiye olarak Avrupa ile dünyanın barışçıl istikrarına katkıda bulunmayı istiyoruz” diye konuştu.

Başbakan Brown konuşurken “first lady” Sarah Brown da (sağ köşede) konuşmayı ilgiyle dinledi

İNGİLTERE’DEKİ TÜRKLERE TEŞEKKÜR

Başbakan, İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun ekonomi ve sosyal yaşama katkılarından dolayı teşekkür ederek Türk toplumunun Mayıs genel seçimlerindeki İşçi Partisi desteğinin önemli olduğunu ve İşçi Partili Türkiye’nin Dostları’nın giderek çoğalacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı David Miliband Türkiye’nin Batı ile İslam dünyası arasında bir köprü, Avrupa için bir enerji üssü olduğunu söyledi. Bakan Türkiye’nin gerekli reformları gerçekleştireceğine inandığını belirterek partisinin Türkiye’nin AB üyeliğini istikrarlı bir şekilde destekleydiğini söyledi.

AVRUPA’NIN HASTA ADAMI DEĞİLDİR

İşçi Partisi’nin Avrupa Bakanı Chris Bryant da Türkiye’nin dünyanın 16’ncı büyük ekonomiye sahip olduğunu belirterek “Türkiye artık AB’nin hasta adamı değildir” diye konuştu. Bryant, AB’deki meslektaşlarına “Eğer Türkiye’yi AB’ye almazsak Avrupa olarak yüzümüzdeki burnumuzu kesmiş oluruz” dediğini belirterek Türkiye’nin AB için önemli bir ülke olduğunu her zaman savunudğunu ve savunacağını sözlerine ekledi.

Gecede milletvekilleri Howitt ve Hillier ile Canver de birer kısa konuşma yaptılar.

FOTOĞRAF (Perihan Korkmaz çekti): Başbakan Brown, İngiltere’deki Türklere de teşekkür etti.

829900cookie-check‘Türkiye’nin dostu’ndan övgü ve destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.