Türkiye’nin internet nüfusu 28 milyon

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencilerinin konuğu olarak Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa katılan Google Türkiye Genel Müdürü Bülent Hiçsönmez, internetin dünyada hızla yaygınlaştığını, bugün itibarıyla 1.6 milyar internet kullanıcısı bulunduğunu söyledi. Hiçsönmez’e göre Türkiye’deki kullanıcı sayısı 26-30 milyon arasında.

Google’ın faaliyet alanının tüm dünyayı kapsadığını ifade eden Hiçsönmez, şunları kaydetti:
”Kesin olarak ölçülmemekle beraber rakamlar Türkiye’deki internet kullanıcılarının 26 ile 30 milyon kişi arasında olduğunu gösteriyor. Çok büyük bir rakam. 28 milyon internet kullanıcısı çoğu Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan fazla. Dünyadaki en büyük nüfus, internet nüfusu.

“Google işe iki kişiyle başlarken Stanford Üniversitesi ve çevresine hizmet veririz düşüncesiyle başlamıyor. Dünyaya servis ederiz diye başlıyorlar. İnternetin en güçlü olduğu şey bu. Yurt dışındaki toplantılara katıldığımda ve ‘ülkemde 28 milyon internet kullanıcısı var’ dediğimde şaşırıyorlar. Kişi başına düşen gelir ve internetteki reklam geliri fazla olabilir ama Avrupa’da birçok ülkenin yüzde 100’e yaklaşan nüfusu internet kullanıyor. Türkiye’de ise sadece 28 milyon kişi internet kullanıyor. Nüfusun gerisini düşünün. Türkiye’nin bir avantajı da yaş ortalamasının düşük olması.”

1226260cookie-checkTürkiye’nin internet nüfusu 28 milyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.