‘Türkiye’nin Kıbrıs Havayolları’na maliyeti’

Güney’de yayınlanan Fileleftheros gazetesi, ekonomi sayfasından yukarıdaki başlıkla yayımladığı haberinde, “Kıbrıs Havayolları” çalışanlarının örgütlü bulunduğu SİNİKA sendikasının bir raporuna yer verdi. Rapora göre; Türkiye’nin kendi hava sahasının Kıbrıs Havayolları tarafından kullanılmasına izin vermeyerek ve böylece Rum devlet hava yolları şirketine devasa bir ek masraf yaratarak ortaya engeller koyduğu saptandı.

SİNİKA sendikasının, Türkiye’nin ortaya koyduğu engelleri lehine çeviremediği konusunda Rum hükümetini eleştirdiğini belirten gazete, Kıbrıs Havayollarının Türkiye hava sahasını kullanamamasının maliyetinin yılda 10 milyon Euro’yu aştığını aktardı.

SİNİKA ve Kıbrıs Havayolları yönetiminin, Rum hükümeti tarafından; Türkiye’nin Rum havayollarının hava sahasından geçmesine izin vermesi ya da Rum hava yolu şirketi için ortaya çıkan ek masrafı AB’nin kendisinin karşılaması konusunda AB ilgili makamlarına gerekli protestoların yapılmasını talep ettiğini de ifade etti.

Gazete, SİNİKA sendikasının Kıbrıs Havayollarının, Türkiye yüzünden, rakiplerinden daha elverişsiz bir pozisyonda bulunduğunu öne sürdüğünü de iletti.

1185280cookie-check‘Türkiye’nin Kıbrıs Havayolları’na maliyeti’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.