Türkiye’nin muhafazakar dostları atakta

İstanbul Cosmopolitan Lions Club’le birlikte düzenlenen Brüksel’deki toplantıya, Avrupa Parlamenterleri ile TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan da katıldı.

 

Avrupa Parlamentosu üyesi ve kurucu üyelerden Daniel Hannan ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Geoffrey van Orden’in  desteğiyle, İstanbul Cosmopolitan Lions Kulübü sponsorluğunda düzenlenen toplantıda, “Soğuk Savaş geri geldi: Türkiye’nin rolü nedir?” (Cold War Reloaded: What Role for Turkey?) adlı bir panel de yapıldı.

 

Panelde konusmacı olarak Avrupa Milletvekili Daniel Hannan, TBMM Dıs İliskiler Komisyonu Baskanı Murat Mercan ve TOBB Türkiye Konfeksiyon ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Umut Oran da yer aldı.

 

Enerji güvenliği, NATO’nun genişlemesi, Rusya-AB iliskileri, Orta Doğu’da son dönemde yaşananlar ve süregelen ekonomik kriz ekseninde Türkiye’nin dıs politikasının tartışıldığı toplantıya Roger Helmer, Ari Vatanen, Vural Öger, Evgeni Kirilov başta olmak üzere Avrupa Parlamentosu Üyeleri, Avrupa Komisyonu ve NATO’dan temsilciler, diplomatlar, Brüksel’in önde gelen düşünce kuruluşlarından analistler ve gazeteciler de dinleyici olarak katıldı.

 

“TÜRKİYE DESTEĞİ HAK EDİYOR”

Yapılan konuşmalarda Türkiye’nin AB üyeliği üzerinde duruldu. AP kurucu üyelerinden Daniel Hannan, “Karar alma mekanizmalarında Türkiye’nin elde edebileceği güç düsünüldüğünde Türkiye’nin AB üyeliğinde nüfus faktörü her zaman belirleyici olacak” dedi.

 

Hannan, “Geçmişte Sovyetlere ve simdi de uluslararası terörizme karşı Türkiye bizim dostumuz oldu ama bir dost bundan daha fazla destek hak ediyor” diye konuştu.

 

Paneldeki konuşmacılardan TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, İsrail’in son dönem politikalarına değinerek, “İsrail’in politikaları gelecekte İsrail için olumsuz sonuçlar doğuracak. AB bu süreçte etkisiz kaldı. AB dünyada stratejik bir aktör olmak istiyorsa Türkiye’yi tam üye olarak kabul etmelidir” dedi.

 

Umut Oran ise, Avrupa’da Türk malları serbestçe dolaşırken, işadamlarının karşılaştıklarını vizenin bir haksız rekabet olduğunu belirtti.

 

 

TÜRKİYE’NİN MUHAFAZAKAR DOSTLARI?

 

İngiltere’de Muhafazakar Parti milletvekillerinin katılımıyla 28 Ekim 2008 tarihinde oluşturulan CFT, Türkiye ile İngiltere’deki Türkçe konuşan topluluklar ve Muhafazakar Parti arasında daha güçlü bağlar kurulmasını hedefliyor.

 

CFT, üye milletvekillerine Türkiye hakkında tarafsız bilgi sağlayan bir kaynak ve güncel tartışmaların doğru bilgiler ışığında ve zamanında yapılabildiği bir kanal olmayı amaçlıyor.

 

CFT üye sayısı 2008 sonu itibariyle 150’yi aştı. 17 İngiliz milletvekili (Avam Kamarası üyesi), 3 Avrupa Parlamentosu üyesi ve 2 Lordlar Kamarası üyesinden olusan bir parlamenter grubunun yanı sıra çok sayıda belediye meclisi üyesi, milletvekili adayı, işdünyası ve sivil toplum örgütü temsilcisi de üyeler arasında.

 

 CFT’nin İngiltere koordinatörlüğünü kurucular Dr. Onur Çetin ve Ertan Hürer, Türkiye temsilciliğini Dr. Rıza Kadılar, Brüksel temsilciliğini ise Demir Murat Seyrek sürdürüyor.

1185330cookie-checkTürkiye’nin muhafazakar dostları atakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.