Türkiye’nin İP dostları Brüksel’deydi

Baykal, LFT’nin Avrupa’nın diğer ülkelerindeki Türklere de örnek olmasını dileyerek, “Türkiye’nin yeri Avrupa’dır. Türkiye’nin AB’ye üyeliği sadece bizim değil, aynı zamanda Avrupa’nın da yararınadır” dedii. LFT Başkanı Nilgün Canver, AP’den çok sayıda milletvekilinin, kendilerine destek verdiğini vurguladı.



İngiliz İşçi Partisi’nin desteğiyle kurulan LFT lobi grubu, 2. kuruluş yıldönümünü AP’de kutladı.


Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu  Milletvekilleri Claude Moraes ve Richard Howitt’in evsahipliğinde düzenlenen ve aralarında Türk Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin de bulunduğu geniş katılımlı davetin onur konuğu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oldu.


Uzun yıllardan sonra ilk kez Brüksel’e gelen CHP Genel Başkanı Baykal, LFT’nin kuruluş ve amaçlarını takdirle karşıladığını ve Avrupa’nın diğer ülkelerindeki Türklere de örnek olmasını dileyerek, grub başkanı Nilgün Canver’i kutladı.
Avrupa Parlamentosu ve  Avrupa Birliği nezdinde 2 gün yoğun temaslarda bulunan Deniz Baykal, LFT’nin A.P tanıtımı ve 2. yıldönümü gecesinde, “Türkiye’nin yeri Avrupa’dır” diye konuştu.



Haringey Belediyesi Toplum Güvenliğinden sorumlu meclis üyesi Nilgün Canver başkanlığında kurulan LFT’nin , Avrupa Parlamentosundaki gecesinde, İşçi Partili milletvekilleri Claude Moraes, Richard Howitt ev sahipliği yaptı.


Avrupa Parlamentosu İşçi Partisi Lideri Milletvekili Glenis Willmott, Sosyal Demokrat Grup Başkanı Milletvekili Jan Marinus Wiersma, İngiliz MEP Michael Cashman, Türk Avrupa parlamenterleri Vural Öger, Emine Bozkurt, İspanyol MEP Joel Hasse Ferreira, Türkiye’nin Avrupa Birliğindeki daimi temsilcisi Volkan Bozkır, NATO nezdindeki büyükelçisi Tacan İldem, Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, TUSIAD Uluslararası koordinatörü Dr. Bahadır Kaleağası, CHP’nin A.B nezdindeki temsilcisi Kader Sevinç ile çok sayıda işadamı, akademisyen, siyasetçi hazır bulundu. LFT’nin kurucu üyelerinden Hüseyin Özer, Mihrişah Safa, Ahmet Üstünsürmeli ve Dr. Hasan Turunç da davete katıldı.


Avrupa Parlamentosunda yapılan geniş katılımlı davetin açış konuşmasını  yapan AP Dışişleri Sözcüsü MEP Richard Howitt , İşçi Partisi Avrupa parlamentosu grubunun, Türkiye ile dostluğunu ve işbirliğini bu davetle dünyaya gösterdiğini belirterek, “ Türkiye, bizim samimi olarak kendisini üye istemediğimiz kanısında olsa da, biz Türkiye’yi, müttefikimiz, partnerimiz ve meslektaşımız olarak burada görmek istiyoruz. Türkiye genç bir ülke. Bizim çoğulcu ve argumanlı politikamızı bazan yanlış anlayabiliyorlar. Türkiye’nin AB’ye üye olma arzusunu çok yakından biliyoruz. Türkiye’nin AB’ye üyeliği, sadece Türkiye’nin değil, daha fazlasıyla Avrupa’nın yararına olacaktır. LFT’nin de burada tanıtımını  yapması, bu süreçte olumlu bir faktördür.“  dedi.


LFT Başkanı Nilgün Canver, Brüksel’de Avrupa Parlamentosunda , seçkin konuklar arasında bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, grub üyelerini tanıttı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Evsahipleri Claude Moraes ve Richard Howitt’e teşekkür etti, “ LFT grubu olarak, Türkiye’nin kesin yerinin Avrupa Birliği olduğuna inanıyoruz. Avrupa’nın AB içinde Türkiye’ye ihtiyacı var” diye konuştu.

820880cookie-checkTürkiye’nin İP dostları Brüksel’deydi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.