‘Türkiye’nin perde arkası rolü önemli’

Gazete, arabuluculuk çabalarında, Türkiye’nin önemli bir rol oynadığını öne sürdü. Haberde diplomatlardan alıntı yaparak Türkiye’nin rolünü aktaran gazete, Hamas’ın Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a İslamcı bir gelenekten gelmesi dolayısıyla güvendiğini belirtti.


The Guardian, bir diplomatın “Türkler hep doğru kişilerle konuşuyor. Doğal bir arabulucu olarak görülüyorlar” sözlerine de yer verdi.


HAMAS LİDERİ’NİN AÇIKLAMASI


Öte yandan The Guardian’da bir makale kaleme alan Hamas’ın Şam’da sürgünde yaşayan lideri Halid Meşalse, İsrail’in zaferinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini savundu.


Meşalse şu yorumu yaptı:


“İsrailli liderlerinin kafası hala karışık. Saldırılarına açık bir hedef belirleyemiyorlar. Meşru seçimlerle iktidara gelen Hamas yönetimini devirmekten, roket saldırılarını durdurmaktan bahsediyorlardı. Gazze’nin direnişini kırmayı başaramadıkça, hedeflerini daha aşağı çekiyorlar. Şimdi Hamas’ı zayıflatmaktan ve direnişi sınırlamaktan söz ediyorlar.


Gazze halkı her zamankinden daha çok birlik halinde ve tehdide boyun eğmemeye kararlı. Savaşçılarımız daha şimdiden işgal ordusuna büyük kayıplar verdirdi. Halkımız, toprağımız için savaşmaya da devam edecek. Özgürlük irademizi hiçbir şey yenemez.”

1071900cookie-check‘Türkiye’nin perde arkası rolü önemli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.