Türkiye’nin yardımları Gazze’de

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresinin (TİKA) organizasyonuyla temin edilen ambulanslar, Gazze’deki Şifa Hastanesi başta olmak üzere, Han Yunus’taki Han Yunus Hastanesi, Deyr El Bala’daki El Aksa Hastanesi, Beyt Lahya’daki Feta Rehabilitasyon Merkezi ve Cebaliya mülteci kampındaki El Awda Hastanesinin hizmetine veriliyor.

Ambulanslarla birlikte, Türkiye’den gönderilen gıda yardımının 70 tonluk bölümü de bu sabah Gazze’ye girdi. Şeker ve undan oluşan ve son birkaç gün içinde Gazze’ye ulaştırılan gıda yardımının toplamı 330 tonu buldu.

TİKA, Gazze’deki elektrik darboğazını da göz önünde bulundurarak, söz konusu hastaneler için jeneratör göndermeyi de planlıyor.

KIZILHAÇ’DAN 10 TON TIBBİ YARDIM

Uluslararası Kızılhaç Federasyonu, Gazze’deki hastaneler için 11 ton tıbbi yardım göndermeye hazırlanıyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Florian Westphal, Gazze hastanelerine yardım taşıyan uçağın bugün geç saatlerde Cenevre’den Tel Aviv’e hareket edeceğini söyledi. Westphal, yardımın son olaylarda yaralanan yüzlerce kişinin tedavisi için çaba harcayan Gazze hastanelerine dağıtılacağını kaydetti.

Westphal, 6 kamyon dolusu yardım malzemesinin yanı sıra ambulanslar için gerekli malzemeler ile jeneratörlerin, bugün İsrail’den Gazze’ye geçeceğini belirtti.

Sözcü Westphal, ayrıca bir Uluslararası Kızılhaç heyetinin Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa hastanesini ziyaret ettiğini, heyetin buradaki koşulları zor, ancak kontrol altında olarak değerlendirdiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de, Norveç’ten İsrail’e 50 cerrahi yardım paketi göndermeye hazırlandığını, bu paketlerde 5 bin civarında yaralıyı tedavi etmeye yetecek malzeme bulunduğunu bildirdi.

DSÖ, ayrıca yaklaşık 90 bin kişinin çeşitli hastalıklardan tedavisi sağlayabilecek 9 temel sağlık paketini de Gazze’ye naklediyor.

1184150cookie-checkTürkiye’nin yardımları Gazze’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.