Türkiye’ye AB’nin 150 soruluk ev ödevi

İsveç Televizyonunda yer alan görüntülü bir  haberde, AB kapısındaki Türkiye’nin her geçen gün yeni yaptırımlarla karşı karşıya bırakıldığı belirtilerek, Türkiye’den yerine getirilmesi için istenen ev ödevi listesinin 150 ana başlıkta toplandığı öne sürüldü.

Haberde, Türkiye’nin 3 Ekim’ten sonra AB tarafından sıkı bir izlemeye alındığı, içerde karşılaştığı her yeni sorunun da sorumluluk listesine eklendiği vurgulandı.

İsveç Televizyonu (SVT)’nin haberine göre, yapılan yasal düzenlemelere  karşın, Türkiye’de askerler  hala siyasette önemli ölçüde söz sahibi. İki yıl içinde askerlerin parlamentonun kesin denetimi altına alınması gerekiyor.

İşkence de  önemli bir sorun olarak Türkiye’de varlığını sürdürüyor.Yapılan yasal düzenlemelere  karşın ülkede işkence önlenemiyor. Özellikle son günlerde gözlenen çocuklara ve kadınlara yönelik şiddetin kısa sürede önlenmesi beklenmiyor.

İsveç Televizyonunun haberinde Türkiye’de ”dini azınlıklara yönelik baskılar” da ”ev ödevi”nin önemli bir maddesi olarak ele alındı. Türkiye’de,Müslüman olmayan  azınlıkların baskı altında oldukları ve dini inançlarının gereklerini özgürce yerine getiremedikleri  öne sürüldü.

1117490cookie-checkTürkiye’ye AB’nin 150 soruluk ev ödevi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.