“Türkiye’ye gitmeli mi?” tartışması

İngiltere’nin en köklü seyahat ve turizm firmalarından biri olan Diplomat Travel Direktörü Özkul Beyzade, “Bu sezon yurtdışındaki her Türk vatandaşı tatil için Türkiye’ye gitmeli” çağrısı ile bir kampanya başlattı.

Yaşanmakta olan durumun bir turizm olayı olmanın ötesinde, memleket meselesi haline geldiğine dikkat çeken Özkul Beyzade şöyle konuştu:

“Biz kendi ticaretimizi bir kenara bıraktık. Ülkemiz için ne yapabiliriz diye kafa yoruyoruz. Oteller ve turizm kuruluşları ile yaptığımız temaslar neticesi bu sezon otellerde yüzde 50 indirimli uygulamayı kabul ettiler. Avrupa ve diğer ülkelerde yaşayan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tatilini bu sezon Türkiye’de geçirerek, teröre karşı ‘biz korkmuyoruz’ duruşuyla memleketine olan dayanışmasını göstermeli.”

Beyzade, bu tavrın aynı zamanda teröre karşı bir duruş olacağının altını çizerek şu yorumu yaptı:

“Turizm firmaları Türkiye’yi ve dolayısıyla kendilerini doğrudan etkileyen bu kaybı en asgari şekilde atlatmak için üzerine düşeni yapıyor. Ancak aynı hassasiyeti başta Türkiye’nin milli havayolu kuruluşu olan THY olmak üzere tüm Türk havayolu firmalarının göstermesi gerekiyor. Bu yaz Türkiye için tüm Türk havayolu firmaları elini taşın altına koyarak makul bir fiyat belirlemeli. Ülkemizin ekonomisi ve geleceği için bunu yapmalı. Ben bir turizm ve seyahat firması olarak buradan çağrı yapıyorum. Hep birlikte, el ele verip bu sorunu birlikte aşmalıyız.”

Beyzade’nin, yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve havayolu firmalarına yaptığı çağrının bir benzeri kampanya ise ‘Türkiye’ye gidiyorum’ başlığı ile sosyal medya üzerinden başlatıldı. Claudia Kloth adlı bir facebook kullanıcısı, ‘And I Am Still Going To Turkey’ başlığı altında facebook üzerinden başlattığı kampanya ile Türkiye’ye ve turizme destek verdi. Kloth’un kampanyası facebook kullanıcıları tarafından büyük destek gördü.

BRİTANYA ALEVİ FEDERASBYONU’NDAN “GİTMEYİN” KAMPANYASI

Britanya Alevi Federasyonu da “Türkiye’de Tatile Boykot Eylemine Karşı Çıkanlar, AKP’nin Cihatçı Politikalarına Sessiz Kalıyor!” açıklamasını yaptı.

“AKP hükümeti yıllardır Cihatçı çetelere açıktan yardım ve yataklık ediyor” denilen açıklamada “Suriye de başarısız olan AKP, güney doğuda Kürt halkına karşı bir savaş ilan etti… Türkiye devleti ve AKP, Alevileri inkar ve imha etmeye, Aleviliği ortadan kaldırmak için yeniden uydurmasyon bir tanımlama yapmaya, kendi Aleviliğini oluşturmak gibi ahlaki ve etik olmayan çalışmalar yürütmeye devam ediyor” denildi.

“Türkiye’de Tatile Boykot” eylemi yakın geçmişte uygulanan “Sonsuz aydınlık için bir dadika karanlık” eylemine benzetilerek tatil boykotunu eleştirenlerin Türkiye’deki AKP baskıları, yolsuzluk ve usülsüzlüklerine karşı nasıl tavır aldıklarını sordu.

GUARDIAN’A GÖRE GİTMELİ

Guardian gazetesi, “Türkiye’ye tatile gitmek güvenli mi?” sorusuna yanıt aradığı bir habere yer verdi.

Haberde, daha önce Türkiye’ye gitmek isteyenleri vazgeçirebilecek tek sebebin “ülkenin çok kalabalık olması” iken, saldırıların ardından artık bu kaygının yerini güvenlik endişelerinin aldığı belirtildi.

Haber şöyle devam etti:

“Türkiye’yi her yıl 2.5 milyondan fazla İngiliz turistin ziyaret ettiğini unutmamak gerekir. İstanbul’daki bombalı saldırılar yabancıların bulunma ihtimali yüksek olan kamu alanlarında düzenlenmiş olsa da, Wilkinson şunları söylüyor: ‘Güvenlik güçlerinde veya orduda, siyasette olsaydınız, endişelenmek için daha büyük bir nedeniniz olurdu. Bir turist olarak, bir saldırının ortasında kalma ihtimali nispeten düşük.”

1484070cookie-check“Türkiye’ye gitmeli mi?” tartışması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.