Türkiye’ye İran arabuluculuğu önerisi

İran’ın nükleer programına ilişkin sorunun çözümünde ”Türkiye’nin girişimlerini takdirle karşıladığını” belirten El Baradei, ”Bu konudaki görüşlerinin Türkiye ile yüzde yüz örtüştüğünü” ifade etti.


El Baradei, İran ile uluslararası camia arasında arabuluculuk yapabilecek bir veya iki ülke bulunduğuna işaret ederek, ”Bu meseleyi iyi anlayan ve her iki tarafın da güvenine sahip bu ülkelerin başında da Türkiye geliyor” dedi. Gül’ün de görüşmede, İran meselesine diyalog ve diplomatik yollarla çözüm bulunmasının gereğine işaret ederek, sorunun çözümüne katkıda bulunmaya hazır olduklarını ilettiği belirtildi.


Abdullah Gül, ”Türkiye’nin nükleer programını önümüzdeki dönemde açıklamayı planladığını” belirterek, ”Nükleer programımızda UAEK ile şeffaf ve tam bir işbirliği içinde olacağız ve sizden de destek bekliyoruz” diye konuştu. Bu çerçevede El Baradei’yi Türkiye’ye davet eden Bakan Gül, ziyaretin büyük bir olasılıkla Haziran ayında Türkiye’nin nükleer programını resmen açıklayacağı döneme denk getirilmesinin düşünüldüğünü bildirdi. 


FOTOĞRAF: Sebati Karakurt / İran


 


 

1028720cookie-checkTürkiye’ye İran arabuluculuğu önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.