‘Türkiye’ye yardımcı olmalıyız’

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Ali Erel, Avrupa Komisyonunun Türkiye ile ilgili raporunu değerlendirirken, Kıbrıs’ta Annan Planı çerçevesinde bulunacak bir çözümün, Türkiye’nin Avrupa Birliği yolundaki en büyük engeli aşacağını söyledi.


Kıbrıs Türkü olarak, Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesi yolundaki engeli aşmak için Türkiye’ye yardımcı olmamız gerektiğine işaret eden Oda Başkanı Ali Erel, “Türkiye’ye yardımcı olmanın yolu, Annan Planı temelinde bir çözüm ve Avrupa Birliğine üye olma yolunda halkla bütünleşen Siyasi partilerin, 14 Aralık seçimlerinde iktidara taşınmasıdır. Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak, halkımızın Türkiye’nin AB yolunu aşmak için 27 Kasım, 26 Aralık ve 27 Şubat tarihlerinde düzenlediği mitinglerle kararını verdiğine ve 14 Aralık seçimleri ile bu kararını tescil edeceğine inanmaktayız.” dedi.


Ticaret Odası Başkanı Ali Erel, AB Komisyonu’nun “Türkiye 2003 İlerleme Raporu” ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Gerek Kıbrıs Türk Ticaret Odası, gerek Sivil Toplum Örgütleri, gerekse halkımızın büyük bir çoğunluğu, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üye olması yolunda en büyük engelin Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü olduğunu bilmekte ve Türkiye’nin önünde duran Kıbrıs engelinin kalkması için, büyük gayret sarfetmektedir. Bu gayretimiz, Türkiye Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sayın Abdullah Gül’ün, raporun yayınlanışından sonra, “Kıbrıs sorununun çözümü için Mayıs 2004’den önce büyük gayret sarfedilecektir” şeklindeki sözleri ile daha da kamçılanmış bulunmaktadır. Türkiye’nin önünde duran engelin büyük bir bölümünü, görüşme masasına oturmayanlarla, halkımızdan referandum hakkını gasp edenlerin yarattığına inanan halkımızın, 14 Aralık seçimlerinde gerekli yanıtı verip Annan Planı temelinde bir Çözüm ve AB üyeliği için uğraş verenleri iktidara taşıyacağına ve  Türkiye’nin önündeki engeli kaldıracağına inanmaktayız. 14 Aralık’ı Kıbrıs Türkünün geleceğinin başlangıcı ve Türkiye’nin AB yolundaki engelin aşılacağı gün olarak  görmekte ve halkımızı 27 Kasım, 26 Aralık ve 27 Şubat mitinglerindeki kararlılık gibi sandık başına gitmeye ve oy kullanmaya davet ediyoruz.”

1092430cookie-check‘Türkiye’ye yardımcı olmalıyız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.