‘Türkiye’yi 20 Euro’daki haritadan silelim’

İtalya’da reformlardan sorumlu bakan Roberto Calderoli’nin İslam dünyasını kışkırtacak karikatürlü tişört giyerek gezeceğini açıklamasının ardından, Uusal Sağ’ın Sosyal Eylem’den sorumlu lideri Gaetano Saya da militanlarına seslenerek 20 Eurolar üzerindeki coğrafi haritada İstanbul’a karşılık gelen noktada Türkiye’yi kırmızı tükenmezle karalama önerisinde bulundu.

Öte yandan Berlusconi dün yaptığı açıklamada nişan ayında yapılacak genel seçimlerde Alessandra Mussolini ve faşist parti Forza Nuovo ile işbirliği yapabileceğini ancak bu oluşum içinde geçmişleri hakkında bilgi sahibi olmadığı kişiler bulunduğunu, hatta Ulusal Sağ’in Sosyal Eylem lideri Ğaetano Saya’yı kesinlikle tanımadığını ileri sürdü.

Berlusconi’nin hemen ardından bir açıklama yapan Saya ise İtalya başbakanını yalancılıkla suçlayarak, Berlusconi ile geçtiğimiz 12 Mayıs günü Roma’da Hotel Excelsior’da İsrail devletinin kuruluşunun 50. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda konuştuklarını açıkladı. Ayrıca Silvio Berlusconi’nin Saya’nın eşi Canninzaro ile bu resepsiyon sırasında çekilen ve dün gazetelerde yayımlanan bir fotoğrafı da Berlusconi’nin gerçekleri söylemediğini kanıtlamış oldu.

1123530cookie-check‘Türkiye’yi 20 Euro’daki haritadan silelim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.