Türkiye’yi terleten CDU’dan sürpriz!

Ali Selvi – Almanya / CDU Genel Sekreteri Dr. Laurenz MEYER, uzun zamandan beri çalışmalarını Almanya’da sürdüren politika danışmanı, gazeteci-yazar Nazmi Kavasoğlu’ndan CDU’nun yeni Almanya’yı oluşturulması konusunda başlattığı programa, nitelikli kişiliği, sağlıklı düşünceleri ve başarılı çalışmalarıyla CDU’ya katkıda bulunmasını istedi.

Genel Sekreter Meyer Kavasoğlu’na gönderdiği mektubunda şunları yazdı:

“Almanya son yıllarda ekonomisi, toplumsal durumu ile dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmış, uyumuştur. Bu gerçekten hareketle Almanya’nın yeniden gereken reformları yaparak küreselleşen dünyada güçlü bir yer alması CDU’nun hedefidir. Bu bağlamda CDU olarak ‘Büyüme’ özbaşlığı ile önemli bir projeyi harekete geçiriyoruz. Bu uygulama ile gözle görülür, elle tutulur sonuçlara ulaşarak, Almanya’nın yeniden süper güçler arasında olabileceğini, bunu CDU’nun yapabileceğini Alman yurttaşlarına, kuruluş ve firmalarına kanıtlamak dileğindeyiz. İşte bu nedenlerden ötürü, Sayın Kavasoğlu, sizin sağlıklı düşüncelerinizi, başarılarınızı yakından bilen Alman Hıristiyan Demokratları olarak, katkılarınızı bekliyoruz …”

Alman Cumhurbaşkanlığı Liyakat Madalyası sahibi olan Nazmi Kavasoğlu’nun kitapları ders kitabı olarak da okutuluyor. Kavasoğlu soğuk savaş sonrası dönemde, 2 Almanya’nın birleşme çalışmalarında da önemli danışmanlık hizmetleri yapmıştı. Willi Brandt Kavasoğlu için, “Kavasoğlu, sürüden ayrılıp kurdu kapan Türktür”tanımını yapmıştı..

Fotoğrafta, Alman Sağlık Bakanı Dr. Knake-Werner, Nazmi Kavasoğlu’na Cumhurbaşkanı adına Liyakat Madalyası’nı verirken ve Hıristiyan Demokrat Partisi’nin Kavasoğlu’ndan destek isteyen mektubunu görüyorsunuz.

1097680cookie-checkTürkiye’yi terleten CDU’dan sürpriz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.