Türkler burun estetiğinde ilk üçte

Dünyanın önde gelen plastik cerrahları, plastik cerrahi alanındaki yeni gelişmeleri, Hilton Oteli’nde düzenlenen ve 26 Haziran’a kadar sürecek ”İstanbul Uluslararası Rhinoplasti Kursu”, ”3. Uluslararası Avrasya Estetik Cerrahi Kursu” ve ”İstanbul Uluslararası Rinoplasti Sempozyumu”nda Türk meslektaşlarıyla paylaşıyor.

Canlı ameliyatlar ve workshoplar gerçekleştirilen ”İstanbul Uluslararası Rhinoplasti Kursu” hakkında bilgi veren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kahveci, kursu, Amerikan Rhinoplasti Derneği ile ortaklaşa düzenlediklerini söyledi.

Amerikan Rhinoplasti Derneği Başkanı Dr. Joseph M. Gryskiewicz da kursun, burun estetiği açısından kilometre taşı olduğunu belirterek, derneklerinin ilk defa yurt dışında bir ülkede iş birliği yaparak, bir organizasyon gerçekleştirdiklerini anlattı.

TÜRKİYE SON TEKNOLOJİLERİ TAKİP EDİYOR

Rhinoplasti konusunda birçok yeni tekniğin de burada tartışıldığını söyleyen Gryskiewicz, “Biz de Türk rinoplasti doktorlarından bu kurs dolayısıyla birçok şey öğreniyoruz” dedi.

Gryskiewicz, Türkiye’nin burun estetiği konusunda son teknolojileri de takip ettiğini dile getirerek, ”Bugün üç canlı ameliyat gösterildi. Dolayısıyla burada olan bütün doktorlar çok şanslı, çünkü şu an rinoplasti ameliyatının başkentindeyiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Onur Erol da burun ameliyatının, Türkiye’de yapılan estetik ameliyatlarının başında geldiğini belirterek, bu bakımdan Türk cerrahların en çok uzmanlaşmak istedikleri alanın da rinoplasti olduğunu dile getirdi.

‘TÜRKİYE’DE ESTETİK CERRAH VAR MI?’ DİYE SORMUŞLAR

Erol, Türk doktorların rinoplasti konusunda tecrübelerinin çok fazla arttığını ifade ederek, Türk doktorların artık yurt dışında isim yapmaya başladıklarını anlattı. Türk plastik cerrahların artık dünyada da önemli bir yer teşkil ettiğini vurgulayan Erol, yıllar önce ABD’nin Florida eyaletine bir program için gittiğinde kendisine ”Türkiye’de estetik cerrahı var mı?” diye sorulduğunu ve bu duruma çok üzüldüğünü ancak artık işlerin değiştiğini belirtti.

1297090cookie-checkTürkler burun estetiğinde ilk üçte

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.