Türkler suç işlemede 9’ncu sırada

Metropolitan Polis Teşkilatı, başkentte, özellikle bütün cinsel suçların üçte birini göçmenlerin işlediğine dikkat çekti.


Dolandırıcılık ve sahtecilik vakalarının yarısından da göçmenlerin sorumlu olduğuna işaret edilen açıklamada, ülkelerinin 2004 yılında AB’ye alınmasından beri İngiltere’ye göç eden Polonyalıların suç listesinin ilk sırasında yer aldığı ve bu yılın ilk 6 ayında 2310 suça imza attığı belirtiliyor.


Suç işleyen göçmenler listesinde ikinci sırada Jamaikalılar bulunuyor. İrlandalı göçmenlerin üçüncü sırada yer aldıkları listede, Somalili göçmenler dördüncü. Romanyalı göçmenler beşinci; 6. sırada Nijeryalılar, 7. sırada Litvanyalılar, 8. sırasında da Hintliler yer aldı.


TÜRKLER 9’NCU


Dokuzuncu sıradakı Türk göçmenlerin bir önceki yıla göre yüzde 16 daha fazla suç işlediğine işaret eden istatistiklere göre, bunların içinde 210 şiddet içeren suç bulunuyor.


Cinsel suçların sayısı 16, 75 Türk göçmen de hırsızlık, yankesicilik gibi suçlardan hüküm giydi. Listede Türk göçmenleri sırasıyla Pakistan, Fransa, Portekiz, İtalya, Çin, Bangladeş, Avustralya, Cezayir, Sri Lanka, İran ve Güney Afrika’dan gelen göçmenler izledi.


20 ülkenin yer aldığı listede, suç oranını geçen yıla göre azaltan tek göçmen grubu ise İranlılar.


İranlı göçmenlerin yılın ilk 6 ayında işledikleri suçları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında azalttıkları bildirildi.

805320cookie-checkTürkler suç işlemede 9’ncu sırada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.