‘Türk’lere günde 3 bin ziyaretçi

Royal Academy of Arts (RAA) sözcüsü, 370 eserin yer aldığı serginin günde yaklaşık 3 bin kişi tarafından gezildiğine dikkati çekerek, Turks’ün 2002’deki ‘Aztec’ sergisiyle aynı başarıyı yakaladığını belirtti. Yaklasık 430 bin kişi tarafından ziyaret edilen Aztec sergisi, ziyaretçilere Turks’ten yaklaşık iki ay daha uzun süre açık kalırken, günde yaklasık 3 bin ziyaretçi tarafından gezilmişti.

RAA sözcüsü, oldukça başarılı geçen serginin halk, okullar ve medyada büyük ilgi görmesinden mutlu olduklarını söyleyerek, “Sergi süresince oluşan büyük talebe cevap verebilmek için açılış-kapanış saatlerimizi uzatmak zorunda kaldık” dedi.

Türklerin Orta Asya’dan batıya göçü ve Anadolu’dan daha batıya doğru ilerleyişinin 1000 yıllık öyküsünü anlatan sergi için Topkapı Sarayı başta olmak üzere, 11 ayrı ülkeden 37 kurum ve özel koleksiyondan eser getirildi.

İngiltere’de bu kadar geniş bir dönemi kapsayacak şekilde Türk tarihi ve kültürüne ışık tutacak ilk sergi olma özelliğine sahip sergi, islam kültürü konusunda bilgi verecek ilk büyük organizasyon olma niteliğini de taşıyor.

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in sergi kataloguna yazdığı önsözde “Türklerin uzun ve karmaşık yolculuğunu anlamamız ve üzerinde yoğunlaşmamız gereken bir etkinlik” demişti.

1102890cookie-check‘Türk’lere günde 3 bin ziyaretçi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.