Türklerin de bulunduğu bir çeteye darbe

Polis yetkilileri, üç yıl süren bir soruşturmanın adından beş ülkede tespit edilen adreslere baskınlar yapıldığını ve bu baskınlar sonucunda onlarca kişinin tutuklandığını bildirdi.  Yunanistan ve İtalya yoluyla Avrupa’ya 5.000’i aşkın kaçak göçmen getirdiği belirtilen çetenin 22’si Fransa, 18’i İtalya, 7’si İngiltere, 3’ü Türkiye ve 3’ü Yunanistan’da olan üyelerinin tümünün tutuklandığı açıklandı.


Çete üyelerinin Avrupa’ya soktukları her kaçak göçmenden 8.500 sterlin aldığı bildirildi. Çetenin 5 yıl önce kurulduğu ve 30 yaşındaki Ali Ako adlı Iraklı bir Kürt tarafından idare edildiğini de belirten polis yetkilileri, çete üyelerinin bu yolla milyonlarca dolarlık kazanç elde ettiğine dikkat çekti.


Durumu değerlendiren İngiltere İçişleri Bakanı’nın göç konusundan sorumlu yardımcısı Tony McNulty, operasyonun AB üyesi ülkelerle İngiltere arasındaki büyük işbirliğine bir başka önemli örnek oluşturduğunu söyledi.
Kaçak göçmen getiren çetelerle mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirten McNulty, insan hayatı üzerinden kar yapmaya çalışan kişilere izin verilemeyeceğini vurguladı.


FOTOĞRAF: İngiliz polisi bir başka umut taciri operasyonunda

786170cookie-checkTürklerin de bulunduğu bir çeteye darbe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.