Türklerin de karıştığı organ mafyası yargılanıyor

Dava, iki yıl önce 23 yaşındaki Türk vatandaşı Yılman Altun’un İstanbul uçağını beklerken gümrük görevlilerinin önünde bayılmasıyla başlamıştı. Altun’un karnındaki ameliyat izini gören polis, Medicus adlı bir kliniğe baskın düzenlemişti.

İddianameye göre, hem Altun, hem de böbreği satın alan İsrail vatandaşı Bezalel Şafran, ameliyatta Türk doktor Yusuf Sönmez’in yer aldığını söyledi.

The Guardian’ın haberinde Sönmez, ‘belki de dünyanın en tanınmış organ kaçakçısı’ sözleriyle tanımlandı. Yarın Avrupa Konseyi’ne sunulacak raporda da Medicus adlı kliniğin on yıldan uzun bir süredir, Taçi’yle yakın bağları bulunan organize suç örgütleriyle ilişkili olduğu belirtildi.

Kosova Kurtuluş Ordusu UÇK’nın içinde Haşim Taçi’nin liderliğini yaptığı Drenica adlı bir grubun, uyuşturucu ve organ ticaretinde büyük rol oynadığı belirtildi.

Bu grubun bazı üyelerinin de bugün Kosova yönetiminde önemli görevler üstlendiği öne sürüldü.

‘İddialar Kosova’nın meşruiyet sınavı’

The Times da ise, Taçi hakkındaki iddialarla ilgili David Charter imzalı yayınlanan makalede, raporun Kosova devletinin meşruiyetini tehdit ettiği belirtildi. Dikkat çeken satırlar şöyle;

‘Kosova’nın devlet statüsünden bir geri dönüş olmayacak ama Marty’nin raporu, bir ulusun doğuşunun artık romantik bir şekilde anlatılamayacağı anlamına geliyor. Taçi’nin yaptıkları, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve bağımsız bir Kosova’ya destek veren diğerleri tarafından bilerek ve isteyerek görmezden gelindi. Çünkü yeni bir devlet için güçlü bir lidere ihtiyaçları vardı. Şimdi Washinton ve Londra’da dâhil olmak üzere diğer başkentlerin bir isyancıyı siyasi lidere dönüştürmek ve Taçi’nin yasadışı faaliyetlerini resmi tarihten silmek için ne kadar baskı yaptıkları konusunda sorular sorulacak. Kosova’nın meşruiyeti için vereceği asıl sınav, yeni devletin Taçi ve diğer üst düzey politikacılardan hesap sormaya ne ölçüde hazır bulunduğu konusunda olacak’.

1270970cookie-checkTürklerin de karıştığı organ mafyası yargılanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.